od pemar 15. 6. 2021 05:01
Já jsem ohledně Z9 pesimista, myslím v první generaci, Sony už má A1 hotovou a Canon asi také Z9 první generace předběhne. A jestli nepřijde light verze, tak to Nikon nevytrhne. Zítra se uvidím s německým kolegou, koupil A1 a píše na ní test (pozitivní), ale kromě něho neznám jediného dalšího majitele Sony A1, podle mne je ta cenovka vysoko i na bohaté důchodce v Německu a to je trhu první, Nikon bude mít prostor na trhu značně zmenšený.
To, co Dolgor píše platí zejména pro stará F-Ková skla, která byla už dávno zralá na obměnu. Zastaralé zoomy, příšerné padesátky, … kdyby nepřišla S-verze, musel by je Nikon obměnit, protože by lidi kupovali místo Nikonu Sigmu, Tamron, …. což už se prakticky dělo. Nicméně, i skla, které jsem koupil k D7100 (konkrétně 14-24/2.8 a 70-200/4) někdy před deseti lety, obstojí i na D850. Z S-kových objektivů bych si asi vybral ultrazoom, padesátku a pětaosmdesátku, možná nějaký cestovní zoom. 70-200/2.8 má ale zlepšení proti 70-200/2.8 III minimální a teleobjektivy v nabídce prakticky nejsou.