Lemming: Tohle podle me nejsou uplne stastne ukazky, kdyz na te prvni je navic mlha a na te druhe jsou to jenom ohne, ale uz na te prvni je lehce videt, ze objektiv ma tendenci delat zavoj, coz dokazuji i ty testy. Neni to zrovna prikladne chovani v protisvetle, ale na portrety to muze byt prave plus, takze u portretniho objektivu bych to nebral jako negativum.
KarelV.: Ja vim, sleduju tuhle stranku uz hodne dlouho.
Noxx: A jake jsou dojmy z 24-200? Ja jsem si ten objektiv hodne oblibil na krajiny a mesto, kde fotim kolem F10 a necham pomahat stabilizaci, uplne nemusi hodne prime protisvetlo, ale na cestovani mi prijde super, je maly, utesneny, stabilizovan. Casto vyrazim jenom s kombinaci 24-200 a 40 1.2.
Predstaveni novych produktu se nakonec opravdu srazilo jen na ty dva makroobjektivy a oznameni vyvoje palacinek, coz mi prijde dost skoda, hodne se objevovalo v diskuzich, ze je potreba nejaky delsi teleobjektiv. 105mm ma celkem slusnou cenu, stejnou jako Sony v zahranici. 50mm me nemile prekvapilo, ze nema interni zoom, jako by pokracovatel Nikkoru 60 2.8 rozhodne mit mel.