Callgaro, na m4/3 jsem přešel z DSLR z důvodu, že mi na 95% fotek stačí

Nejsem nějaký fanatik, to opravdu ne, jsem si dost dobře vědom limitů. Ale mám zkušenosti s obojím, tak dokážu porovnávat.
Když ale píšeš o špatné kresbě v rozích, zkreslení, tak moje zkušenost je prostě jiná. Difrakce ano, ale stačí neclonit na F8 a víc, jak je člověk zvyklý z dslr. Na krajiny cloním na F4 či 5,6.
Kresba do rohů je to poslední, co mě trápí. Mám až na Panasonic 14-54 jen pevná skla a ostrost již od plné díry je lepší, než jsem měl s pevnými skly na poslední APS-C zrcadlovce. To není fanatizmus, to je prostě pro mě fakt. Nevím, jakou máš zkušenost ty, jak dlouho fotíš s menším formátem.
A co se týče FF looku a DOF týče, to už mě fakt unavuje, tady na DA to vypadá, že pokud fotka není z FF na cloně 1,8, tak to prostě není dobrá fotka.
DOF mě zajímá jen u portrétů a tam si 45/1,8, 75/1,8, 60/2,8 či nějaké MF sklo přes redukci poradí velice dobře.
A ten look? Nevím, nedávno jsem viděl srovnání fotek z FF Canon a Nikon s 85/1,8 a Panasonic 42,5/1,2 na EM1 a ty fotky vypadaly, na rozumné iso, hodně podobně. Ale jasně, je to drahý sklo a FF má 85/1,4