Bezzrcátka Olympus - zkušenosti, tipy

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 21. 5. 2017 05:35

Takže nefachá :(
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 21. 5. 2017 08:37

A s dvěma originálníma bateriema jsi to zkoušel? pokud to pošleš do servisu tak tam to s neoriginální baterií testovat nebudou a pokud to s originálníma fachá tak máš smůlu. Já včera jen tak pro zajímavost vyzkoušel patonu v gripu a originál v těle EM5 a foťák normálně fungoval. Pro M1 grip nemám, tak to nemůžu zkusit. Ale tuhle kombinaci baterek vůbec nepoužívám, dávám baterku jen do gripu, nechtělo se mi po vybití baterií pořád grip sundavat.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 21. 5. 2017 08:55

Pavel Breit píše:Takže nefachá :(

No, zatial facha :-) Len ... uz sa to stalo asi 3-4x a teda predpokladam, ze je nieco zle a nejde o nejake "zblbnutie".

rodri: neskusal. Osobne si nemyslim, ze by toto bol problem, ale stalo by to za skusku. Akurat nemam dve originalne baterie. Ale mozno sa po nejakej poobzeram.

Inak ano, je trochu hlupe, ze pre vymenu baterie v tele musis skladat grip, na druhej strane tam asi nie je vela sposobov ako to robit inak. Napad ma len, ze by sa dali nabijat v tele fotaku, ako u SONY. Ja si vacsinou vystacims jednou baterkou, takze plan bol taky, ze nabijat budem len Patonu a v pripade nudze az mi "v terene" dojde stava proste pouzijem aj baterku v tele. Okrem toho ... Patona je neoriginalna a bude lepsie ked vybuchne v gripe, nez v tele :-D
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 21. 5. 2017 09:10

Já do neorigo nešel, nechtěl jsem riskovat. Pokud se mi stane (tak 1x 2x za rok), že nárazově víc fotím, mám prioritu na bat v gripu a měním tu. Bat. v těle mám jako pojistku....A zatím jsem nikdy nespotřeboval plné 2 a více za jedno focení. Myslím že u M1 je tedy na velké focení optimální objem 3 kusy baterek. Na domácí cvakání v pohodě 2ks.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 21. 5. 2017 09:13

Jasne, v podstate suhlasim. Doteraz to vyzeralo tak, ze si v pohode vystacim s jednou baterkou. Grip som si kupil kvoli drzaniu a teraz ked mam 50-200, ktory vazi asi kilo, tak som presvedceny, ze som urobil dobre. Drzat to bez toho ... to by som asi trpel. No a ked uz ten grip mam, napadlo mi, ze nie je uplne blbost kupit si pre istotu aj dalsiu baterku, ale nechcem som za nu hned vyhodit 60eur, kedze skusenosti s neoriginalnym (obzvlast prave s Patonou) su na webe velmi dobre a stala tretinu.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 21. 5. 2017 10:00

50-200 I (bez SWD) je fajn, byl spolu s 14-54 II nejoblíbenějším sklem z původní zrcadlovkové sestavy. Oproti 50-200SWD měl lepší barvy a tak nějak kultivovanější chod. Neoriginálka, pokud funguje (většinou), může být v kapse jako pojistka originálky v gripu. Kdyby přeci jen origo došla. Ale 2 originálky jsou lepší. Občas někdo prodává, pokud se zbavuje výbavy...
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 21. 5. 2017 10:06

Asi skusim original, ale osobne si nemyslim, ze to bude problem. Ale baterka navyse sa hodi.

Mne sa tiez pozdava. Stalo ma to 400eur aj s adapterom a je to krasne ostre aj na plnu dieru. Trochu tazsie, ale mne osobne sa to paci. AF je relativne fajn, obcas preostruje, na pohyb to urcite nie je, ale vacsinou je to v poriadku. Premyslal som nad TC 1.4x, ale mam strach, ze ostreniu to nijak zvlast neprospeje.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 21. 5. 2017 10:22

TC 1,4x jsem měl, Bylo mi lépe bez něho.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 21. 5. 2017 10:44

Jasne, ono to uz moze byt aj dost "labilne" mat nasadeny adapter, TC a objektiv. Ostrenie horsie, vystup asi malinko tiez. Chcel som to ale napriklad na fotenie vtakov na ktore 400mm uplne nestaci.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 21. 5. 2017 13:05

Tak, progress. Uz to robi aj nahodne bez odobratia gripu. Chvilu foti, chvilu nie. Co som si ale vsimol, ked to nefacha, fotak asi straca info o baterke, pretoze ukazuje, ze je plna napriek tomu, ze nie je (to ukazuje, ked to facha). Asi zozeniem inu baterku.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod T-Lama 21. 5. 2017 13:32

Já Patonu mám a funguje zcela bez problémů, tohle může být prostě vadný kus.

Místo 50-200 s konvertorem je už lepší mít třeba 70-300 (tam, kde 400mm eq. nestačí), lépe se to drží, hlavně při delším focení.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fidko 21. 5. 2017 13:38

No to uvidim podla toho, ako vyjde novy Panasonic 100-300. Zatial som ziadne realne skusenosti na zaklade ktorych by sa dal odlisit od starsej verzie nenasiel.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod airmt 22. 5. 2017 08:34

Já mám 2 Patony asi 2,5 roku a v E-M5 mi to asi od loňska začlo občas blbnout, že se foťák vůbec nezapnul (nenaběhnul po vložení nové baterky). Vždycky jsem ale tu baterku vytáhnul, znova vložil a pak už to jelo v pohodě a zapnul se pak vždycky napoprvé. V gripu jsem to nezkoušel.
Dell XPS 13 (9350)
airmt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Almik 22. 5. 2017 14:21

Ahoj,

jen tak mimochodem, když by jste někdo chtěl nový nepoužitý sklo M.Zuiko 12-100/4 IS PRO, nebo Oly E-M5 Mark II v černé, ozvěte se mi do SZ. Koupeno u FotoŠkoda ve výhodném setu, komplet balení, normální záruka ofiko CZ 2 roky.

Vítek
FX: Nikon D750, Sigma 35/1,4 Art, Nikkor AF-S 85/1,8 G, blesky SB-800, SB-600
m4/3: Olympus E-M10, Panasonic 12-32/3.5-5.6, Samyang fish-eye 7,5/3.5, blesk FL-36R
Almik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 22. 5. 2017 16:51

Možná to sem patří:
http://eng.olympusmag.co.uk/may2017/

-- 22. 5. 2017 18:18 --

Almik píše:Ahoj,

jen tak mimochodem, když by jste někdo chtěl nový nepoužitý sklo M.Zuiko 12-100/4 IS PRO, nebo Oly E-M5 Mark II v černé, ozvěte se mi do SZ. Koupeno u FotoŠkoda ve výhodném setu, komplet balení, normální záruka ofiko CZ 2 roky.

Vítek
Není to set který byl před pár dny s pěknou uklepnutou cenou kolem 40+ ?
Pavel Breit
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka