zivyk píše:Qaqesec píše:Mám problém s aktivací prodloužené záruky 6 měs. u nového objektivu.
...
Pises 6 mesicu a na strance je napsano 5 let. Asi tam bude problem.
To ano, ale já tam k té 5 leté záruce nic nevyplňoval a nezaškrtával. Ale to už je teď jedno. Už to mám zaregistrované.
LoboC, já jsem si to rozmyslel. Když jsem se díval, že na delší ohniska co jsou nad 250 mm mám fotek velmi málo, tak jsem si říkal, že to teď kupovat nebudu, že to nechám ještě uležet a možná časem tu 150 600 koupím. Co mi vcelku vrtalo hlavou je skladnost toho zoomu. Mám batoh Lowepro, kde mám pěkně vše co potřebuji uspořádané. A když si vezmu ten objemný zoom, popravdě nevím, jak bych ho nosil. Zda mít podstatně větší batoh, nebo další větší brašnu.
Hodně cestuji a z těch delších ohnisek nejvíc používám ohniska mezi cca 70 až 150 mm. Tak jsem neodolal a koupil si 40 150 mm f 4 právě kvůli kompaktibilitě a lehkosti toho zoomu. Co jsem četl, konstrukčně vychází ze 40 150 f 2,8 a hlavně se taky se mi líbí, že je utěsněný.
Jinak baterky neorigilnální jsem koupil loni značku Newell a zatím velká spokojenost. Jsou to kvalitní baterky. Jsou k nim i od stejné značky kvalitní nabíječky. Mám tyto:
https://www.film-technika.com/baterie/b ... gK5EvD_BwEPokud je baterka nafouklá určitě by se už neměla používat. Za riziko požáru to nestojí.