Jediný exaktně daný limit kolem "praní špinavých peněz" (přesněji AML, ono to není jen o "praní", ale i o jiných věcech) je 10 tisíc EUR (nikoli 350 tisíc korun, ten odkaz na MFČR je podle mne starý a je to trochu jinak, princip ale sedí), což je ovšem limit pouze pro hotovostní platby.
Druhé číslo je 1000EUR pro platby spojené s kryptoměnami, tam už ale nejde o zákaz, ale jen o konstatování, že cokoli nad toto číslo spadá do AML a banka je to tedy povinna projet patřičnými algoritmy.
Ani jedno z tohoto se prakticky jistě netýká dané situace, jak jsem psal hned v prvním příspěvku, tak toto je nesmysl. Číslo 39 tisíc (či ekvivalent v EUR) pak neexistuje vůbec.
Podle mne v daném případě půjde o něco z důvodů viz
https://www.gopay.com/blog/15-nejcastej ... internetu/ , realistické mi z vypsaných důvodů přijdou určitě 13,14 a 15, tedy fakticky náhodné chyby, kdy by další pokus prošel, sem patří i 7 a 8. Dále to může být 5 (jen jaksi naopak - zde je to akceptaci české karty jinde), ale v podstatě i jiné, to by člověk musel znát více.
EDIT - v čem naopak Monika může mít pravdu je ten limit - změna někdy není okamžitá, to by pak byla další varianta.
Jak říkám - tohle se prostě občas stane. Sám platím na internetu u zahraničních prodejců dovolím si říct velmi nadprůměrně často a za mne je úspěšnost něco nad 95%, tedy nějaká "podivnost" maximálně 1 z 20. A u těch problémových se také často najde řešení, jen holt ne napoprvé. Tohle chce klid