monikash píše:To jsem myslela ironicky. Ale možná je to pro někoho měsíční výplata.
Shodneme se sice v tom, že ta formulace u poslední akce je až lehce pitomá (možná se to zhoršilo překladem, ty názvy akcí nevznikají u nás).
Ale asi tuším, jak je to myšleno - on měl drahý 150-400pro problémy s dostupností a to "na dosah" je zřejmě spojeno s tím, že se nyní dostupnost lepší (udány 3-4 dny), patrně udělali další větší sérii a tak je ke koupi bez čekání.
Popravdě tohle není bezvýznamné, mimo jiné třeba v bazaru mpb.com byl tento objektiv nedávno nabízen dokonce dráže než nový a zjevně to bylo míněno vážně v souvislosti s (ne)dostupností, pokud se toto zlepší, tak jistě i o něco klesne cena secondhand.
K akcím obecně - podle mne takhle trh funguje u všech, nabídky typu sklo navíc, cashback, výkupní bonus či prostá "akční sleva" jsou v podstatě nonstop, neřekl bych, že OM až tak vybočuje (třeba Canon to má možná ještě více).
A možná bych u OM dal jako plus to, že jsou ty akce (myslím teď ty běžné, 150-400 je specifikum) v nabízených bonusech dost různorodé a tak každá může oslovit někoho jiného.
-- 22. 9. 2023 07:53 --danielsevcik píše:1) M.Zuiko 7-14 PRO
2) M.Zuiko 8-25 PRO
3) Panasonic 7-14
4) Panasonic 8-18
Panasonic 7-14 je o ničem, proti zbylým prostě horší. Panasonic 8-18 je sice v ostrosti asi o trochu horší než Oly 7-14 i 8-25, ale zase může být pro leckoho optimální kompromis - na krátkém konci f2,8, dlouhý konec zase ale delší než u Oly 7-14.
Já mám 8-25, za mne je geniální rozsah, je z té trojice asi nejostřejší a má i filtry, ale objektivně dodávám, že čas od času si člověk říká, že by se f2,8 hodilo. Takže sice si na svou volbu nestěžuji a spíše bych to koupil i znovu, ale zároveň to není nijak radikální názor a klidně bych uměl žít i s Oly7-14/2,8 nebo Pana8-18/2,8-4. Jediné, co bych fakt nebral je Pana7-14/4