Já popravdě občas užívám 40-150/2,8 s TC2x jako kompaktní sklo, které se mi vejde i do malé PD Sling 6l pro vození na kole. Tuto kombinaci mohu vzít i když jedu nalehko na krajinu, přitom ale s EQ600mm udělám z WL/bird ledacos, "když se na něco náhodou natrefí".
Pokud ale jdu cíleně fotit s větší sestavou, tak pak to kombinuji skoro jen s TC1,4x (třeba v zoo to je super) a na delší už beru 100-400.
Podle mne ta nová 50-200/2,8 by mohla být i s TC2x hodně slušná, ohnisko by se se 100-400 srovnalo a světelnost dokonce o chlup lepší.
Spíš jsem zvědavý na rozměry a hmotnost, trochu se obávám, že to může být proti 40-150/2,8 větší docela o hodně a kompaktnost už dostane trochu "za uši". Tady právě můžou začít úvahy o složitějších kombinacích typu nechat si oboje nebo třeba upřednostnit 50-250 (a případně si zase nechat oboje).
Nechám se překvapit, tohle bude nakonec o "drobných detailech".
A teda taky o ceně, mohou taky 50-200/2,8pro napálit do nesmyslnosti... 50k za to dám okamžitě (bude-li mít plné SyncIS), 75k budu reálně zvažovat, ale se 100k už bych měl problém docela velký