Musím říct, že ta nová Laowa 6mm má docela slušný potenciál na to, aby ve mne "probudila GAS"... Na ultrawide si celkem potrpím, ale mimo fisheye mám ve výbavě zatím maximum (teda vlastně minimum

) 8mm u 8-25/4 a skok na 6mm je docela výrazný, navíc to má o 2EV lepší světelnost. A s ohledem na to, že bude přenášet EXIF a podporovat všechny režimy automatiky to bude i docela komfortní focení, bez AF se při tomto ohnisku dá existovat velmi dobře, větší otrava bylo to ovládání clony a EXIF, což zde bude vyřešeno.
V poslední době u mne GAS vyloženě spal, vlastně jsem nic ani nechtěl (o něčem rozjímám, ale vesměs to bylo v rovině takových dost účelových nákupů, kdy bych naopak asi něco prodal a a spíš jen "optimalizoval"), tohle je po delší době něco, co bych docela chtěl jako "novou hračku" - prostě GAS, no

Uvidíme, jaká bude cena a první testy, není to zas tak intenzivní, abych koukal po předprodejích atd., ale pokud to bude vycházet dobře, tak jsem jasně cílová skupina

EDIT - Jinak Laowa už 6mm pro MFT má, takže opticky asi ověřeno. Jenže to existující je 6mm/2,1 Cine, tedy ergonomicky blbé (má to "ozubení") a navíc bez automatiky clony. Novinka ale vypadá na primárně objektiv pro focení, což je můj případ...