Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
milann88 píše:Nechme se prekvapit, ale +1EV v sumu vidim jako dost velky optimismus, to se mezi generacemi povedlo snad jen u Sony A7II vs A7III, protoze ta dvojka v tom ohledu prusvih.
yorg píše:IPA je co? Znám pouze IPA coby izolaci proti vodě. Rozlepovač je pokud vím aceton a tady bych měl obavu, jestli to nebude až moc agresivní.
tomashr píše:No ale tady se právě nebavíme o mezigeneračním skoku, MFT je víceméně pozadu o generace dvě (ne-li více), bohužel... Naopak zrovna ten výše odkazovaný snímač vypadá jako hodně moderní - nejen BSI, ale i aplikace stack technologie atd.
Já sice MFT v lecčem hájím, ale zrovna k té aktuální technologii snímače jsem dost kritický, v jistém smyslu ten můj "optimismus" kolem možného posunu je spíš projevem výhrad k současnému stavu než nějakým opravdu čistým optimismem...
-- 28. 5. 2021 14:20 --yorg píše:IPA je co? Znám pouze IPA coby izolaci proti vodě. Rozlepovač je pokud vím aceton a tady bych měl obavu, jestli to nebude až moc agresivní.
IPA je isopropylalkohol, opravdu se ta zkratka běžně užívá - jen jeden příklad z mnoha: https://www.detailingshop.cz/ipa-izopro ... hol-99--1l
Rozlepovač na CA zcela jistě není aceton, je to ještě větší svinstvo, obvykle něco jako methoxypropanol, prsty to ničí daleko víc než aceton. Naopak ale asi leptá méně plasty, určitě bych to na clonu přímo nekapal, ale to opatrné použití vatičkou by mělo být OK. Ale samozřejmě ideální bude, když to nebude třeba
yorg píše:Díky za tip. Než jsem se znovu přihlásil, tak mi to s tím IPA došlo. Jdu lepit.
Už sme to tu mali .. aspoň v jednom parametri "Sports (Low-Light ISO)"Davidof píše:Upřímně řečeno, tahle víra, že by se měl objevit nějaký zázračný snímač charakteristický speciálně pro M43, který by šuměl jako APSC při stejném rozlišení, ta je věčná a věčně nenaplněná.
Práve u mFT je najvyššia šanca takého snímačaDavidof píše:Opravdu si ale nemyslím, že Sony někde šušní senzor M43, který bude unikátní a bude šumět o 1EV jinak, že by podle pravidel šumět měl.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků