Este ze ten Canon mame
Snimace pre Olympus vyraba SONY a napriklad A6400 ma dynamicky rozsah miestami o 1ev vacsi a to sa bavime o snimaci ktory ak sa nemylim pamata este A6000 co je prva generacia E-M1. A podla merani Dxo to ani v ohlade ISO nie je uplne porovnatelne APS-C. Znova. Co komu staci je kazdeho vec, ja to sudit nejdem. Pre mna je sucasny stav akceptovatelny, zlepsenie rozhodne vitam. Ak vy nie nie, je to absolutne v poriadku. Niekto sa nikdy neodlepi od ISO 200, iny ma to sw a dalsiemu je to jedno. Co som pisal je, ze senzor nie je len o Mpix a ze si myslim, ze priestor na zlepsenie tam je.
Toto som teraz nespominal, ale uz predtym som pisal, ze My Menu u Olympusu je aktualne asi najdomyslenejsie a uplne to riesi problem s tym bordelom co tam maju standardne. S tym suhlasim. Mne osobne sice vzdy vadilo, ale dovod na prechod na G9 to nebol. Chybajuci joystick ano.
Pod pojmom novy CPU si predstavujem novy CPU. Nova architektura, novy vyrobny proces, 2-3x vyssi vykon (2x 1CPU != 2x vyssi vykon).
Absencia 4K60fps bude skor stayrm nez slabym CPU. V kazdom pripade, G9 ma sice bitrate 150Mpix, ale je to len sw obmedzenie. G9 a GH5 su po HW stranke totozne a GH5 zvlada 4K60 fps pri 400Mbit. Dokonca 10bit. U Olympusu je ak sa nemylim bitrate dynamicky.
Podla akych dostupnych informacii je ten narast vykonu zasadny ? Pokial viem, zlepsenie AF aj Olympus deklaroval ako zlepsenie algoritmov.
Inak teda z toho porovnania som zmateny. Doteraz mi Olympus z pohladu ISO vychadzal vzdy lepsie nez G9, ale toto mi tak urciote nepride. Je vecer, mozno mi nieco unika, ale:

uz na ISO 200 je u mna Olympus viditelne horsi.