Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
tomashr píše:Z těch "skládaných režimů" je u Oly geniální Time composite, to už mají i PENy, to pro dlouhé časy fakt nemá chybu.
LiveND bych komentoval "jak kdy" - někdy funguje dobře, ale viděl jsem i fotku, kde byl výsledek docela "divný". Pokud maximum ND32 stačí, tak nicméně věřím, že se to bude hodit a omezí nutnost tahat ND filtry (které mimochodem v slušné kvalitě nejsou právě zadarmo).
K E-M1III budu tvořit souvislejší komentář (ale asi až po víkendu) - v souhrnu jsem přesvědčen, že to je aktuálně absolutně nejlepší MFT přístroj pro fotografy, který je dostupný. G9 se tomu nevyrovná ani náhodou, E-M1X bude asi zase lepší po avizovaném upgradu fw, ale zatím ne. Jenže zásadní je to slovo "pro fotografy", to jsem nepoužil náhodou, E-M1III totiž má převahu právě jen při focení. Pokud někdo potřebuje i video, tak pak bohužel hodnocení dost spadne a G9 i GH5 (ač už z roku 2017) jsou pořád o pěkný kus i před nejnovějším Olympusem, což je docela škoda![]()
Ad Sony - ono se to u nich může vyvíjet všelijak, i přes velký úspěch pro ně zkrátka focení pořád úplná priorita není. To bylo hezky vidět ještě před Covid kdy prosáklo, že inovované modely byly odloženy proto, že prioritou byla práce na nové verzi Playstation - docela facka pro fotografy milující Sony, když se priority takto natvrdo ukázalySony asi ještě chvíli pojede na vlně, ale pokud by trh začal nějak více skřípat, tak může mít docela silný sklon k tomu prostě vývoj na nějakou dobu utlumit, není to pro ně tak fatální jako pro Canon a Nikon...
Fidko píše:To je skor rumor. V podobnych firmach tie divizie na seba skoro ani nevidia a silne pochybujem, ze chalani odbehli od snimacov skladat gamepady.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků