Fidko píše:Tak ono dnes uz nemas novy fotak s vymenitelnym objektivom ktory by bol zly a pokial ide o vyssie modely, ziadny Ta nebude limitovat natolko, ze je fer sa nan vyhovarat. Len to neznamena, ze niekedy neexistuje lepsia varianta, to je cele.
Inak jedna vec ma trapi. Chystam sa to vyskusat, ale nemam G9 pri sebe. Obcas mam pocit, ze zaostri trochu inde nez je mi mile. Pro foteni prakticky cohokolvek co sa nehybe ostrim cez ten PIP nahlad ktory by mi mal zarucit nepriestrelnu presnost, ale ked si pozriem vysledok na PC, mam pocit, ze je to zaostrene trochu inde.
Viem, ze G9 mala nejake problemy s nahodnym blbym zaostrenim pri C-AF, ale u S-AF tomu nerozumiem. Zatial je to len dojem, chystam sa spravit preciznejsi test, ale zaujima ma, ci si sa s niecim takym nestretol.
Tohle bych ale určitě testoval nějak na stativu, protože si myslím, že tady může mít vliv i třeba že se trochu pohneš po zaostření (dopředu nebo dozadu), a samozřejmě pohybová neostrost.
Vezmi si, jak je při tom třeba jen 3x zvětšení vidět, jak se člověk kýve :-)
Osobně si pamatuju, že při použití toho Pinpoint AF jsem měl dobré výsledky, ale občas se mi zdálo, že se to chytne třeba na řasu nebo obočí, namísto oka. Říkal jsem si ale, že to dělá jen to, co tomu přikážu.
Ale když šlo o ostření v klidu na jasnou texturu, tak si pamatuju spíš pozitivní věci.