Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Davidof píše:cport píše:Jesteze tady jsou lidi, co vi neco i o tech systemech s malymi cipy
I s malým cypem se dá hrát důstojné divadlo
Fidko píše:Dalsia vec je pomalsi AF. Pochopil som, ze to chces na BIF a podla mna najlacnejsi objektiv vhodny na toto je 100-300 II.
Davidof píše:Ještě tedy bych zvážil, zda ten Olympus 75-300 je to správné.
Na letadla asi ano, světla bude zpravidla dost a bokeh tě většinou trápit nemusí, ale ta světelnost je už docela malá.
Skoro bych ti doporučil uvážit buď ojetou 100-400 nebo spíš tu Panasonic 100-300.
ecop píše:Fidko píše:Dalsia vec je pomalsi AF. Pochopil som, ze to chces na BIF a podla mna najlacnejsi objektiv vhodny na toto je 100-300 II.
Ty modely nejsou tak úplně jako BIF, sice to taky letí, ale tak nějak většinou po předvídatelné trajektorii.
Pokud to nejsou nějaké akrobaty
-- 25. 2. 2020 19:34 --Davidof píše:Ještě tedy bych zvážil, zda ten Olympus 75-300 je to správné.
Na letadla asi ano, světla bude zpravidla dost a bokeh tě většinou trápit nemusí, ale ta světelnost je už docela malá.
Skoro bych ti doporučil uvážit buď ojetou 100-400 nebo spíš tu Panasonic 100-300.
Zkouším odpovědět už potřetí,pokaždé to zmizelo...
Leica 100-400 je už dost vetší, i finančně.
Jinak ten Oly 75-300 mi doporučili v prodejně Megapixel, že prý je lepší než Panas.
Neměl jsem ani jeden, tak nemůžu posoudit.
rodri píše:Ještě bych k focení modelů dodal, že základ je fungující hledáček při sériovým snímání. Pokud kvůli hledáčku nedokážete udržet ostřící bod na objektu, je sebelepší autofokus k ničemu. S prastarou E 300 jsem měl lepší výsledky něž s OMD1, protože přes optickej hledáček bylo daleko snažší sledovat objekt a udržet na něm ostřící bod. V tomhle mají výhodu zrcadlovky, kde je blackout v hledáčku minimální, u Olympusu je použitelnej hledáček při sérii od OMD EM1 II, u Paňáku nevím, to by mohl vědět Davidof nebo Fidko.
Davidof píše:No, proto píšu tu 100-400 použitou, z bazaru.
Dělej jak myslíš, ale zkus to nějak vyzkoušet, třeba v tom Megapixelu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků