Ahoj kluci a holko (Monika)
Tak po dlouhém dumání pro a proti jsem se rozhodl,že moje Mark1 půjde do světa a nahradí ji MarkIII. Mark II jsem vynechal,protože pro moje focení zase tak moc přínosného nepřinesl,ale MarkIII je už přece jenom jiné kafe. Trochu mě znejisťoval argument,že si i s tímto modelem nepolepším v kvalitě výstupu.Mno,možná ne,ale ty nové vychytávky mě přesvědčily alespoň o tom,že můžu vyfotit něco,co bych z MarkI těžko vyfotil,nebo vůbec ne a bude to pro mě alespoň nová inspirace.
1.Hi-res z ruky,to budu hodně využívat na statické scény+makro+možné výřezy
2.Vestavěný ND filtr,paráda,fotím splavy,mohl mít větší účinnost,třeba to časem vyřeší firmware,ale i tak dobrý
3.Ostření na noční oblohu (Starry Sky),fotím někdy noční oblohu,tak vím jaký je to problém
4.Možnost vlastních 35 položek ve svém menu 5 záložek po 7 položkách
5.Vše ostaní a je toho dost,USB-C,časosběr a.t.d.
Takže pro mě je toto vše už dosti dobrý důvod na upgrade.
Na závěr,pokud by někdo chtěl z tohohle fóra moji MarkI,třeba jako záložní tělo,nebo pro děti,manželku a.t.d.tak bude k dispozici i s origo batery gripem,2x origo baterie Olympus,kabel USB,nabíječka,popruh.Foťák má najeto k dnešnímu dni necelých 20.000 cvaků,celé tělo je ve stavu 1A bez sebemenšího škrábance, na LCD je od první minuty ochranná fólie,takže displej je jako nový z továrny,pogumování taktéž 1A.
Foto foťáku můžu na vyžádání samo poslat.
Cena se vším bude do 10.000,-max....
Jinak dávám foťák na nějaký prodejní weby např. Paladix a.p.
Olympus OMD-M1X,Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100 mm 1:4.0 IS PRO + Olympus M.ZUIKO ED 60mm f/2,8 macro+Olympus M.ZUIKO 75-300mm ED II f/4,8-6,7+Pentacon 29/2,8+Tair-11A 2,8/135,stativ Rollei C5i II+další potřebnosti.