Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Ganec píše:Mne Olympus viewer vyhovuje v tom, že produkuje presne to, čo foťák.
(plus nejaké veci - ktoré občas využívam - má navyše)
No ale hlavný dôvod prečo ho používam je, že po farebnej stránke produkuje najrealistickejší výstup.
Inak už som to tu asi písal, ale v poslednej verzii pribudla hardwarová podpora grafických kariet.
No vyžaduje aspoň 2-gigovú kartu (a ja mám len lacnú 1-gigovú, takže u mňa to nefunguje).
Skúšal to niekto? Je zrýchlenie citeľné? (oplatí sa na to dokúpiť grafickú kartu?)
sulasula píše:Tu jemnokresbu u mokrého hrocha za sklem asi nemá cenu moc řešit, na tu jsou mnohem lepší chlupatá nebo pernatá zvířata. Např. tady: http://sulasula.com/images/wf/pav_full.jpg. Co se týče orig. programu, tak ten je ve všech ohledech tragický. Nevím, jestli je to na zamyšlení, já to beru jako fakt, který mě nijak nebolí, moje workflow je postavené na jiném postupu. Navíc, ten kdo dostává maximum z fotky, je zase fotograf. Níže je příklad, jak může vypadat úprava jedné fotky ve třech programech, kterou upravili tři lidé, kteří tvrdí, že právě v tom svém programu dostanou z fotky maximum. Můžete si sami určit, která úprava zachovala v kresbě nejvíc detailů a přirozené ostrosti. http://www.sulasula.com/wp-content/uploads/porovnani_1.jpg. Posoudit podle toho jestli je daný foťák/objektiv kvalitní, je dost zavádějící.
Pri zníženom doostrovaní a odšumovaní už robí to čo chcem jaT-Lama píše:Pokud vezmu, že to dělá na výstupu to, co nechci (prasí JPEG)
Lightroom som skúšal a farby sa mi nepáčili ani po stránke estetickej, ani po stránke realistickej.T-Lama píše:nevidím jediný důvod nepoužívat libovolnou alternativu. Lightroom se přímo nabízí
Ganec píše:Možno som divný, ale mám radšej realitu, ako prikrášlenné klamstvo...
sulasula píše:To Zbyněk: Koukám na toDal jsem to sem mimo jiné s úmyslem přispět něčím praktickým do vlákna s názvem "Olympus - zkušenosti, tipy". Tak věřím, že se tu najde někdo, kdo je tu i kvůli tomu. Jak to tak sleduji, většina sem chodí omylem a mají pocit, že jsou ve vlákně "Přesvědčte mě, že má micro 3/4 lepší výstupy než FullFrame/APS-C".
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků