Bezzrcátka Olympus - zkušenosti, tipy

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 13. 12. 2016 10:29

Neodpovedal si mi, či sa Svit ráta za východ alebo nie. A či je Fuji na úrovni Opla... :hm
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 13. 12. 2016 10:33

Svit, okres Poprad, Prešovský kraj - severná časť bývalého Východoslovenského kraja, mentalitou sa však radiš podstatne východnejšie. Tak zase si o trochu mudrejší :))
Naposledy upravil Allien driver dne 13. 12. 2016 10:39, celkově upraveno 2
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sulasula 13. 12. 2016 10:34

Tu jemnokresbu u mokrého hrocha za sklem asi nemá cenu moc řešit, na tu jsou mnohem lepší chlupatá nebo pernatá zvířata. Např. tady: http://sulasula.com/images/wf/pav_full.jpg. Co se týče orig. programu, tak ten je ve všech ohledech tragický. Nevím, jestli je to na zamyšlení, já to beru jako fakt, který mě nijak nebolí, moje workflow je postavené na jiném postupu. Navíc, ten kdo dostává maximum z fotky, je zase fotograf. Níže je příklad, jak může vypadat úprava jedné fotky ve třech programech, kterou upravili tři lidé, kteří tvrdí, že právě v tom svém programu dostanou z fotky maximum. Můžete si sami určit, která úprava zachovala v kresbě nejvíc detailů a přirozené ostrosti. http://www.sulasula.com/wp-content/uploads/porovnani_1.jpg. Posoudit podle toho jestli je daný foťák/objektiv kvalitní, je dost zavádějící.
Petr Bambousek
Wildlife Photography
sulasula
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 13. 12. 2016 11:01

Me asi ani moc cvaky ze Zoo od Petra nezajimaj, ja jsem zvedavy na fotky co doveze z nejake expedice a jak bude s vysledkem spokojeny proti FF Canon vybave. Hlavne jsem zvedavy az Petr potom udela nejakou vystavu s velkoformatovyma fotkama, jestli na tom tisku nekdo pozna ze to neni z FF.
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 13. 12. 2016 11:05

pán sulasula, tak tá fotka páva fakt nič moc, jako výkon interpolácie obdivuhodný ale furt len je to viac interpolácia, ako prírodná štruktúra. Ono pravda, čo iné očakávať z tak malého snímača, že?
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 13. 12. 2016 11:07

Mne Olympus viewer vyhovuje v tom, že produkuje presne to, čo foťák.
(plus nejaké veci - ktoré občas využívam - má navyše)
No ale hlavný dôvod prečo ho používam je, že po farebnej stránke produkuje najrealistickejší výstup.

Inak už som to tu asi písal, ale v poslednej verzii pribudla hardwarová podpora grafických kariet.
No vyžaduje aspoň 2-gigovú kartu (a ja mám len lacnú 1-gigovú, takže u mňa to nefunguje).
Skúšal to niekto? Je zrýchlenie citeľné? (oplatí sa na to dokúpiť grafickú kartu?)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ltokar 13. 12. 2016 11:11

No tak zase tento pav, to je fakt bieda, ale ak je to default vystup tak dajme tomu, aj ked na druhu stranu vraj by z toho mali padat jpegy take, ze lepsie ako raw zo zrkadlovky (pisal ktosi na gancovkach).

-- 13. 12. 2016 12:14 --

Fotky kacic mi pripadaju vsetky slabe .. resp. prva vyzera ok, ale v porovnani s tym, co som vidaval pred rokmi, tak daleko,daleko za tym, co by clovek cakal (otazka ale, ake svetlo bolo), druha je neostra, tretia divna, rozpatlano preostrena, ci ako to nazvat.
Mozno su vsetky 3 aj sterilne , ale to nemam v oku :hm
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 13. 12. 2016 11:52

Ganec píše:Mne Olympus viewer vyhovuje v tom, že produkuje presne to, čo foťák.
(plus nejaké veci - ktoré občas využívam - má navyše)
No ale hlavný dôvod prečo ho používam je, že po farebnej stránke produkuje najrealistickejší výstup.

Inak už som to tu asi písal, ale v poslednej verzii pribudla hardwarová podpora grafických kariet.
No vyžaduje aspoň 2-gigovú kartu (a ja mám len lacnú 1-gigovú, takže u mňa to nefunguje).
Skúšal to niekto? Je zrýchlenie citeľné? (oplatí sa na to dokúpiť grafickú kartu?)

Pokud vezmu, že to dělá na výstupu to, co nechci (prasí JPEG) a k tomu to jede otřesně pomalu, nevidím jediný důvod nepoužívat libovolnou alternativu. Lightroom se přímo nabízí. Představa, že dokupuju kartu pouze kvůli tomu, aby mi program jel alespoň trochu použitelně, je doslova absurdní. Jedu už asi 7 let na kartě s 512MB RAM a všechny grafický programy jedou zcela bez problémů.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zbynek.hromek 13. 12. 2016 12:20

sulasula píše:Tu jemnokresbu u mokrého hrocha za sklem asi nemá cenu moc řešit, na tu jsou mnohem lepší chlupatá nebo pernatá zvířata. Např. tady: http://sulasula.com/images/wf/pav_full.jpg. Co se týče orig. programu, tak ten je ve všech ohledech tragický. Nevím, jestli je to na zamyšlení, já to beru jako fakt, který mě nijak nebolí, moje workflow je postavené na jiném postupu. Navíc, ten kdo dostává maximum z fotky, je zase fotograf. Níže je příklad, jak může vypadat úprava jedné fotky ve třech programech, kterou upravili tři lidé, kteří tvrdí, že právě v tom svém programu dostanou z fotky maximum. Můžete si sami určit, která úprava zachovala v kresbě nejvíc detailů a přirozené ostrosti. http://www.sulasula.com/wp-content/uploads/porovnani_1.jpg. Posoudit podle toho jestli je daný foťák/objektiv kvalitní, je dost zavádějící.

Už jste pochopil, že je to zbytečné? Nyní Váš obrázek trpí interpolací - to tu ještě nebylo.
zbynek.hromek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 13. 12. 2016 12:35

T-Lama píše:Pokud vezmu, že to dělá na výstupu to, co nechci (prasí JPEG)
Pri zníženom doostrovaní a odšumovaní už robí to čo chcem ja 8-)

T-Lama píše:nevidím jediný důvod nepoužívat libovolnou alternativu. Lightroom se přímo nabízí
Lightroom som skúšal a farby sa mi nepáčili ani po stránke estetickej, ani po stránke realistickej.
Napríklad očné beľmo na vyššej citlivosti neprodukoval biele, ale naberalo farbu z okolia

Ani kvôli detailom sa to neoplatilo: per-pixel to síce na prvý pohľad vyzeralo detailnejšie, ale tie "detaily" ktoré v OV neboli, bol len šum v tvare detailov.

Možno som divný, ale mám radšej realitu, ako prikrášlenné klamstvo...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hoax 13. 12. 2016 12:38

Páv je v pohodě. Nic mě do očí vyloženě nepraštilo. Abych tam hledat usilovně nějaký chyby za každou cenu, to už třeba pro mě postrádá význam. Ale tak každej to má jinak :)

Ganec píše:Možno som divný, ale mám radšej realitu, ako prikrášlenné klamstvo...

A jseš si fakt jistej, že ten OV je realita? :)
hoax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sulasula 13. 12. 2016 13:13

To Zbyněk: Koukám na to :-) Dal jsem to sem mimo jiné s úmyslem přispět něčím praktickým do vlákna s názvem "Olympus - zkušenosti, tipy". Tak věřím, že se tu najde někdo, kdo je tu i kvůli tomu. Jak to tak sleduji, většina sem chodí omylem a mají pocit, že jsou ve vlákně "Přesvědčte mě, že má micro 3/4 lepší výstupy než FullFrame/APS-C".
Petr Bambousek
Wildlife Photography
sulasula
Návštěvník

Odeslat příspěvekod T-Lama 13. 12. 2016 13:22

Ganec: Oční bělmo na fotkách je čistě bílý jen poměrně vzácně, jednak částečně odráží světlo ze scény a v různých situacích může být trochu do žluta, atd.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zbynek.hromek 13. 12. 2016 13:37

sulasula píše:To Zbyněk: Koukám na to :-) Dal jsem to sem mimo jiné s úmyslem přispět něčím praktickým do vlákna s názvem "Olympus - zkušenosti, tipy". Tak věřím, že se tu najde někdo, kdo je tu i kvůli tomu. Jak to tak sleduji, většina sem chodí omylem a mají pocit, že jsou ve vlákně "Přesvědčte mě, že má micro 3/4 lepší výstupy než FullFrame/APS-C".

Bohužel, ten koho to zajímá sem dříve či později chodit přestane. Je to škoda, mohlo to být užitečné a ona pokleslá diskuze "kdo má co větší" mohla zůstat na vlákně "Kdy nahradí ..............
zbynek.hromek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mirus1 13. 12. 2016 14:14

Petr Bambousek+zbynek.hromek, naprostý souhlas,dlouho jsem tu nebyl a asi taky dlouho nepřijdu. Člověk se chce něčemu přiučit, nebo pochytat nějaké zkušenosti jiných, ale nejdříve se musí prokousat těma plkama o ničem.U některých "zde" v tom vidím vyloženě záměr oponovat za jakoukoliv cenu i kdyby to 100x nebyla pravda..Jejich problém.
To se daleko raději podívám na stránky vás obou, kde člověk najde popříp. novou inspiraci i spoustu ponaučení a rad, které jsou mnohdy k nezaplacení..
Olympus OMD-M1X,Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100 mm 1:4.0 IS PRO + Olympus M.ZUIKO ED 60mm f/2,8 macro+Olympus M.ZUIKO 75-300mm ED II f/4,8-6,7+Pentacon 29/2,8+Tair-11A 2,8/135,stativ Rollei C5i II+další potřebnosti.
Mirus1
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka