od ice.man2 26. 6. 2015 07:50
Tak abychom se vrátili k tématu Sony A6000.. Včera jsem měl čas a možnost jít si odfotit agility trénink do Terezínské jízdárny. Bral jsem to jako test AF, jelikož světla je tam pomálu. ISO 3200 a F4 házelo časy okolo 1/200 (při tréninku se svítí necelou půlkou instalovaného osvětlení) a blesk v tomto prostředí při závodech použít nelze. Pokud nebudu řešit fotky, kde jde o pohybovou neostrost, tak AF se chytal absolutně v pohodě a nebyl problém na c-af udržet zaostřeno i v sérii, kde je cca 70% fotek ostrých. Žádné proostřování se nekonalo. Upozorňuji, že to bylo se sklem FE 70-200/4 takže s jiným ten výsledek může být úplně jinde. Abych jen nechválil tak pokud jsem zkoušel ostření v téměř úplné tmě bez asist přisvětlení atp.. výsledek byl sice znatelně lepší z posledním fw. 2.0, ale AF se nechytal úplně spolehlivě a občas jsme si dali výlet do nekonečna a zase zpět. V tomto byl oproti tomu N D7200 asi špička z toho co jsem osobně zkoušel. Mě osobně toto neomezuje, ale pokud by někdo fotil za podobných světelných podmínek, je fajn s tímto počítat..případné další postřehy budu přidávat.