Hromadný úprk od OM-D EM 5?

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod tinmarx 27. 12. 2013 13:57

Tak se mi po zhlédnutí nabízených foroaparátů na paladixu (v sekci olympusu bezzrcátek) zdá, že v Českých zemích je něco špatně s tímto krásným přístrojem. Tolik nabízených OM-Déček, většinou ještě v záruce, jsem nečekal. To je to opravdu tak zlé? Docela by mně zajímalo, co vám, majitelům, na této mašince vadí. Mně krom tápajícího AF za horšího světla a pomalejšího náběhu při přiložení k oku nevadí nic.
tinmarx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HONZIK63 27. 12. 2013 15:01

Hola hola , No taky jsem si toho všiml. A nejen na Paladixu. Že by reklama s cihlou nezafungovala?
Ale důvodem může byt i např . skvělý Olympus OM-D E-M1 ruku v ruce s kurzem koruny, nástupem FF v bezrcadlovkách nebo depresí z nedostatku světla. 8-)
HONZIK63
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 27. 12. 2013 16:46

Pokud byla otázka míněna vážně, nebylo nic jednoduššího než se zeptat tolika inzerujících a pak to vyhodnotit dát sem. Takhle vystřelit v fóru to vypadá jako pokus o drbárnu, no možná tam inzerující napsali, odpovídáme přes digiarenu :), možná. Dneska je možný všechno i předtočenej prezident. A mimo jsem já.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 27. 12. 2013 16:47

Vsetci tuzia po tom onom, fulfrajme... :)

-- 27. 12. 2013 15:49 --

A kolko je hromadne? 10? 15? Lebo ten olouš nie je prave masovka.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 27. 12. 2013 17:15

Pavel: jako proč nespekulovat, tohle fórum je podobných úvah plné. Jinak prezident je předtočený už leta-letoucí, pokud vím :).
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 27. 12. 2013 18:15

Chcete jako rict, ze kdyz sla vzdycky ta estrada s Mensikem, tak to se vsichni nesesli 31.12 odpoledne?
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KarelV. 27. 12. 2013 22:58

Prodávající na paladixu si možná přečetli článek od O.N. http://www.digineff.cz/clanek/aktuality ... za-obzorem
Takže pokud opustí m4/3 Panasonic a přejde na kompaktní FF podobně jako Sony, který má podíl v Olympusu... tak kdo ví, jako to nakonec dopadne s OM-D. :)
KarelV.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Breit 27. 12. 2013 23:25

Tak pokud tahle spekulace, mantra FF, no proč né, změna je život. Ale podle mne má FF pro amatéra smysl jen pro velké tisky (A2 a tak), nebo fotky ve fakt blbým (potmě street a tak) světle.
Pavel Breit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HONZIK63 28. 12. 2013 00:33

Ona ta kombinace malého těla s FF snímačem , nebo velni malého těla s Apsc snímačem je splněným snem většiny fotografů. Nikdo s tím nic nenadělá.Ani Neff se svou novou značkou :.Okympus je velmi tajnosnubný...
Okympus je velmi tajnosnubný, hodlá pokračovat ve vývoji systémových kompaktů PEN a OM-D
HONZIK63
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 28. 12. 2013 00:50

u A7 je reportována pohybová neostrost způsobená pohybem závěrky při focení na delším ohnisku a na portrét.

takže ono ta malá těla, nejsou vždycky výhra.

možná tak s fotocihlou.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Puntík 28. 12. 2013 01:53

Těžko říct, filmové komory byly podstatně lehčí a šlo to. Jen ty nároky jsou dnes daleko větší. S velkým objektivem už představuje patřičnou hmotu samotný objektiv, jen to správně podržet. :-)

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rodri 28. 12. 2013 02:11

Mám doma fotaky na kinofilm s malickym tělem a fotilo se s nimi dobře, takže ve velikosti tela asi zakopanej pes nebude.:-) . Jinak Oly nevyloucil do budoucna FF, ale taky ho nepotvrdil! Údajně je možné všechno, takže těžko říci, co bude. Obavám se, ze mu nic jiného nezbývá a ze m4/3 jako samostatném formát budoucnost nemá, zvlášť, pokud se potvrdí, ze Pának od m4/3 odejde. Ale to ukaze az budoucnost.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 28. 12. 2013 09:34

Podla mna buducnost m4/3 by mala byt hlavne v kompaktoch. Malych, lahkych a rychlych.
Ale ja o tom nerozhodujem...
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozakm 28. 12. 2013 09:39

Soudě podle roadmapy objektivů se Oly jen tak m4/3 nevzdá...
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rousini 28. 12. 2013 10:20

I kdyby Oly postupně vyklidil MTF tak jako co? Nevšiml jsem si, že by se lidi začali zbavovat Oktávek s příchodem nového modelu. Prostě dokud jsem s věcí spokojen, tak ji používám. Navíc drtivá většina těch inzerátů je o těle nebo přídavném gripu. Nikde jsem neviděl prodávat top skla...
rousini
Návštěvník

Další stránka