milan - WR to prostě nemá… Je tam aspoň těsnění na bajonetu, což je dobré pro foťák, ale sklo jako takové prostě nijak těsněné není. Ta krytka není hloupá, ale prostě totální nedotažení detailu - stačila banální prohlubeň, za kterou by to šlo chytit. Tohle sice není velký argument proti, ale trochu mi přijde, že to ilustruje tu nedotaženost a jisté odfláknutí návrhu
Jinak 24/3,5 mám, opticky jakž takž, ale s ohledem na ty problémy s ostřením spokojen nejsem. A mimochodem mi přijde dokonce i horší než zoom 14-24, který mám, ale to sem nechci tahat, to už není pro Sony.
Zkoušel jsem 45/2,8 - to je za dobrou cenu v bazarech, ale na plnou díru žádný zázrak. Jinak asi OK, ale zajímavé spíš pro občasné použití, kdy člověk nechce moc utratit, ne jako fakt dobré pevné sklo.
65/2 je hodně sterilní sklo, ostrost OK, ale u něj zrovna AF na L blbne hodně. Pokud by na FE byl AF lepší, tak pak možná OK.
Sigma 17/4 mne nezajímá proto, že u tohoto ohniska je pro L fakt skvělý lehký 18/1,8 a navíc zase je na diskusi AF. Pokud by k Sony nebyla dobrá alternativa, tak asi tato Sigma k úvaze je.
Podobně jde dost mimo mne 50/2.
Co jsem v ruce neměl, ale zajímal se o to je 35/2 a tam mne naopak recenze zaujaly pozitivně a asi jako o jediném z této řady pořízení zvažuji.
Jo a vlastně jsem ještě neměl 90/2,8, tam názor nemám celkem žádný.