Canon R6II (2022) vs A7RIII (2017) - Canon má lepší LCD aj EVF, počas fotenia je výrazne výrazne tichší, rýchlejšie sa zapína, lepšie reaguje (všeobecne), lepšie zaostruje, výrazne lepšie sa pozerajú/kontrolujú fotky - to je na starých Sony extrémne zlé. Canon má aj lepšiu stabilizáciu, v tomto sú od Sony porovnateľné len A7RV a A9III.
Tvar tela je asi lepší na R6II, no na Sony mám dole kovovú doštičku a dlhšie sa mi s ním fotí lepšie (možno len kvôli tomu, že som naň zvyknutý). Rovnako sa mi zdá, že so Sony mám viac miesta na prsty, lebo RF objektívy sú väčšie a "tučné", to je ale možno len dojem kvôli tým objektívom.
Čo sa týka menu, tak mám radšej Sony. Aj starý A7RIII si viem lepšie prispôsobiť, skoro čokoľvek, začiatky po prechode z Canonu boli veľmi zlé, no teraz by som nemenil.
Čo sa týka fotenia, tak akčné zvláda určite lepšie Canon, rovnako aj ostrenie v tme... zaostrovanie je proste o 2 generácie lepšie a má aj trocha rýchlejšie sériové snímanie + zápis na karty.
Obrazom je zasa lepší Sony - nie len rozlíšením, ale aj ostrosťou (to pripisujem skôr objektívom - pevné vs. zoomy). Lightroom Denoise ten rozdiel už iba zväčší.
edit: aktuálne idem "zladiť" dve generácie R6, už ich mám doma častejšie ako moje foťáky