85/1.4 sa mi tu paci viac ako 100-400 aj napriek tomu menej tesnemu vyrezu.
Vacsinou pouzivam komprimovany RAW (mozno 70% zaberov pocas roka), najma na foteniach, ktore su dlhsie a urcite toho nasekam viac. Navyse ludia nemusia cakat hodinu kym to fotoaparat zapise na kartu a konecne im viem ukazat fotky...
Z tych veteranov mi vyslo podobne cislo - 1540 fotiek (od rana do noci), no minul som uplne celu bateriu, lebo sa mi to nechcelo triedit doma, takze pocas fotenia sa mi podarilo zamknut tie rozumne fotky (asi 1/3). Nezaostrenych bolo uplne minimum, co ma trocha prekvapilo, kedze boli fotene s pomalsim 85GM (cakal som uspesnost mozno okolo 75%, bolo to skor nad 95% - tie jednoduchsie podmienky tomu pomohli).
Este ako vypomoc som cvakal z okna auta pocas predbiehania s R6II + 15-35/2.8, to bola celkom zabava, casy medzi 1/40-1/60s sa dali celkom dobre urzat aj za divokejsej premavky, neboli to rekreacne jazdy, ale casovky, tak bolo tazsie s nimi drzat krok.
Celkom zaujimave video - Chris Turner presiel na Fuji X-T5, nie ze by boli Sony zle, len potreboval zmenu a vsetko fungovalo az privelmi jednoducho a dobre (asi okrem aplikacie pre spojenie s mobilom a hlucnosti uzavierky):
https://www.youtube.com/watch?v=9Pf4469 ... otographerToto potrebuje obcas viac fotografov, mne by sa hodil tiez nejaky novy kusok, dufam ze este A7RIII zvladnu tuto sezonu a Sony da nieco zaujimave na trh (ak nie, tak A7RV to istia - aj to bude velka zmena).
*obcas sa zacali objavovat prve problemy na jednom tele - ked dam oko od hladacika, tak akoby nepresiel signal do LCD, lebo ostane svietit, no je cierny. Hladacik, AF aj fotenie idu dobre, prezeranie a obraz nie.