Velmi pekna cenovka (najma ked si vezmem historicky 14/2.8LII po ktorom som kedysi pokukoval).
Recenzia 12-24/2.8 GM:
https://phillipreeve.net/blog/review-so ... mm-2-8-gm/ady_h - toho spracovavania fotiek po svadbe by som sa tiez trocha obaval, chcelo by to urcite novy pocitac s vyrazne vyssim vykonom a najma vacsi disk pre RAW fotky (teraz mi staci 1TB SSD, kde dam celkom v pohode vsetky fotenia, aj keby nieco nahodou nestiham spracovavat).
Najmenej by mi vadila zmena vykonu v Denoise, ktory som si zvykol pouzivat neustale, pri skusani 61Mpx RAW fotiek to bolo este prijatelnych cca 22s (zo sucasnych cca 15s pri 42Mpx), horsie je pouzivanie roznych masiek pre oblohu, svetlejsie subjekty a pod. - detekcia trva relativne dlho a novsi procesor by tam bol vyhodou (aj teraz je to trocha na hrane toho, co ma este bavi ak ich treba pouzivat castejsie po sebe).
Co sa tyka fotenia v tme, tak aj ja vnimam znacny rozdiel medzi f2.8 zoomom a pevnymi f1.4 sklami.
Okrem mierne horsieho AF vyskoci aj ISO do neuveritelnych hodnot, v domacich podmienkach okolo Vianoc bolo bezne fotenie na ISO 25600 s casom 1/60 - /125s (Auto ISO nastavene na 1/125 a maximalne ISO na 25600). Kedysi by som neurobil v takychto podmienkach bez prisvietenia blesku ziadnu fotku, v sucasnosti sa daju fotky prakticky bez sumu a s krasnymi farbami vytlacit aj na A2 papier a popritom nie je problem ani vytiahnut expoziciu a pod...