Ono samozrejme chapem, ze to nie je portretne sklo, ale to ani nehladam.
Ide mi skor o to, ze sa mi coraz castejsie stava, ze doma nechavam nejake skla, napriklad 40-150 f2.8 (zvazujem vymenu za f4) a aj ked so sebou vezmem sirokac a zakladak, obcas sa mi to ani nechce prehodit.
Fotim uz maximalne na dovolenkach, pripadne prechadzkach a tento Sonak je sklo po ktorom som tuzil nejaku dobu este predtym nez bolo vobec oznamene. Dokonca pre mna tak zaujimave, ze by som bol ochotny pren menit system, pretoze Olympus sice ma nejaku svoju 8-25 f4 co nie je zasadne odlisne, ale 20-70 v kombinacii s nejakym 40Mpix snimacom v RIII mi pride ako daleko flexibilnejsie riesenie. Je tam par veci ktore by mi chybali, ale objektivne ich nepouzivam tak casto, ze by ma mali brzdit. Mam len obavy aby to sko na tych najsirsich ohniskach nebolo vylozene pruser pre ktory taka zmena nema zmysel. Imho ta neostrost sa priclonenim ktore je pri tom ohnisku aj tak uplne prirodzene dost zredukuje, takze to nemusi byt problem.
Tiez sa obavam, ze by sw korekcie ktore su v pripade toho skla urcite dost znacne neostranili polovicu fotky a ja realne skoncim skor s nejakym 22-70 f4 a podobne