od Ondrej Bobek 24. 5. 2023 07:10
Sony veľmi veľmi chýba nový moderný lacnejší APSC aj FF fotoaparát - s aktuálnymi funkciami, moderným menu a moderným dotykovým ovládaním. Canon to robí dobre s R8, R50 či teraz vydaným APSC R100 za cenu pod 500 USD, toto je spôsob ako získať začínajúcich či mladších fotografov.
A7III vedľa modernejších lacných FF fotoaparátov obstojí iba obrazom a ako-tak cenou, nie rýchlosťou systému, dotykovým ovládaním, kvalitou EVF a LCD, modernými AF a video funkciami,... sú to skvelé fotoaparáty, no už dávno nie moderné. Rovnaké platí o A7RIII, A7RIV, A7C, A6000-6600. Vypredávať staré modely za mierne nižšiu cenu môže byť pre výrobcu jednoduché, no veľa ľudí tým nezaujmú. Chcelo by to moderný nový FF ta cenu do 1500€ a APSC do 700€ - aj keby mal byť nejak na nenápadne "funkčne zjednodušený", ako to je často u Canonu.
Ja by som napr R8 vôbec nechcel, je to úplne mimo mňa a považujem ho za predražený aj vedľa napr. R6, no celé okolie zaujal, lebo je to novinka za relatívne nízku cenu a má moderný AF, 4K60 video a 40fps.