Sony A7/A7r - zkusenosti

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod lennyl_2 12. 5. 2023 13:56

Ondrej: tak si teda urobil dobru investiciu do tej RTX :-)

dnes mi dosiel popruh Peak Design Leash Ash (z Alzy), na A6000 sedi pekne, tam ho aj necham.
na A7IV mam vacsi Peak Design Slide Lite Ash, skusal som tam dat ten mensi, ale nehodi sa tam, zvlast ked je na A7IV vacsie sklo (teraz je tam 50/1,4DG DN ART)

IMG_20230512_134313.jpg
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 12. 5. 2023 14:56

Pekne popruhy, ani som nevedel ze take nieco mensie a cenovo rozumnejsie vyrabaju. Zvazujem ci jeden nejaky nekupim k fotoaparatu, na dovolenky by sa to obcas hodilo, aj ked stale zatial vyhrava uchytenie na dosticke PD Capture.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 12. 5. 2023 15:28

popruhy pouzivam casto, ked niekam chodim, na dovolenke na prechadzke, po kopcoch pri prechode po hrebeni napr., necham fotak na krku a hned nieco cvaknem ked je zaujimave,zviera, alebo svetlo. proste mam volne ruky. a rychlo sa to odopne, ked davam napr. fotak na stativ.
na akcii/svadbe, ked mam iba jeden fotak v ruke, popruh odopnem, je to flexibilnejsie pri foteni z roznych uhlov, popruh vtedy aspon nezavadzia.

este predavaju od Peak Design putko na ruku, ale to neviem ci by som si zvykol na take nosenie.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod monikash 12. 5. 2023 15:32

Já používám ten širší na všech fotoaparátech, co jsem měla (kromě popruhu k Olympu E520, který byl měkčí a stejně dlouhý) a mám. Postupně cena v ČR rostla z 1200 na 1400 a teď už stojí skoro 1800. Dobrý a praktický je systém kotviček a v balení jsou 4. Mám 2 na těle a jednu na bateriovém gripu, takže je popruh na krku ještě o něco pohodlnější.
Poutku mám na RX100ce. To se hodí spíš na malé kompakty.
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obšák 12. 5. 2023 16:32

Landov: tak paráda, díky za info ;-)
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Quapor2 14. 5. 2023 10:27

lennyl_2 píše:este predavaju od Peak Design putko na ruku, ale to neviem ci by som si zvykol na take nosenie.

vyborna vec ked tam mas mensie sklo, 50ku a podobne a len sa tak tulas v meste
alebo ako bezpecnostna poistka
ked som bol v lese, 15deti, vylet, a nechcel som mat nic na krku, fotak v ruke, 2x mi ho vyrazili nechtiac z ruky, ked sa nahanali kadetade, nic sa nestalo, putko drzalo

aj ked stale zatial vyhrava uchytenie na dosticke PD Capture

k Peak Design slide mas v baleni aj srobovaciu podlozku, takto to pouzivam na sony 200-600
https://www.fotolab.sk/brasne/popruhy/p ... ack-popruh
Přílohy
95d057c29cd045df8ea99c52d3a37dc9.jpg
Quapor2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 14. 5. 2023 11:09

Trochu vám to nadšení z PD pokazím a spíš vyzvu k velké opatrnosti a možná přestat přeceňovat tyhle "poutka". :-)
PD.jpg
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 5. 2023 13:15

Treba si občas tie kotvičky skontrolovať. Tu bolo lanko predtým aj nejak narušené, či vôbec?
Mne sa jedno lanko začalo po asi 5 rokoch trocha odietať, tak som kotvičku vymenil preventívne za inú...
Naposledy upravil Ondrej Bobek dne 14. 5. 2023 13:38, celkově upraveno 1
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 14. 5. 2023 13:37

Kotvicky mam po 3,5roku (2,5 na A7R3, ostatok na A7IV) v poriadku, ale sklo 100-400 som mal na fotaku tak 10x max. Aj tak som vymenil teraz tie kotvicky za nove vsetky, ked uz boli v baleni :-)
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 14. 5. 2023 15:15

Těžko říct, z toho roztřepeného se už dá těžko odhadovat, kde byla přesně ta narušená struktura, ale prasklo to přímo u vstupu do toho červeného plastového tělíska. Foťák na rameni, rychlochůze z kopce a pak jen dobrý postřeh a popruh chycen včas. Na něm jen lehký X-Pro2 s jedním manuálním sklem.
Je to ze středně širokého popruhu zakoupený dle dokladu 11/2018. Možná to je ještě z té šarže, která byla slabší/kazová a PD sám avizoval, že doporučuje zakoupit nejnovější (tehdy verzi 3?).
Na GFX sestavu bych si nikdy nic takového nepověsil - v tom jsem měl jasno už od pořízení 50R.
Ještě mám v šuplíku sedm dalších PD kotviček z různých popruhů a poutek, ale asi se vrátím k dobrému lodnímu lanu s ocelovými kroužky na koncích. :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 14. 5. 2023 16:18

Ja som zatiaľ problém nemal, cca 5 rokov na všetkých fotakoch a sklach. Ale na z8 už mám kúpené nové kotvicky.
BTW, podľa fotky to vyzerá na tie tenké "spagatiky ", ktoré sa už nevyrábajú.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod tomashr 14. 5. 2023 16:54

Je to na 90% tak, jak píše landov - PD to dost vylepšují a bylo i reportované, že ty kotvičky před pár lety hodně zesílili, současné jsou dost jinde. Mělo snad jít o vadnou sérii, ale reagovali na to celkovou změnou a zesílením, ne jen nápravou chyby, takže je to už trochu jinde.
Na ty dnešní bych si GFX50R dal úplně s klidem, jsou už od pohledu tlustší.

Sám mám proti popruhům PD jisté námitky, ale je to spíš o tom, že mi přijdou přehnaně tuhé a nepoddajné. Ostatně to se týká i kotviček, mám ty "nové" a opravdu se nebojím o pevnost, ale právě že jsou někdy až nepříjemně tuhé...
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 14. 5. 2023 18:04

Na FM fóre píšu, že LR od poslednej verzie podporuje Sony HEIF formát, možno by to mohlo byť zaujímavé ako lepšia alternatíva k JPEGu napr. na rýchle reportáže či trocha lepšiu zálohu fotiek na druhej karte

https://www.fredmiranda.com/forum/topic/1808116
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 15. 5. 2023 07:09

wikxzen píše:Trochu vám to nadšení z PD pokazím a spíš vyzvu k velké opatrnosti a možná přestat přeceňovat tyhle "poutka". :-)
PD.jpg

Prosim ta mozes tu svoju kotvicku overit ?
Pokial mas verziu 3 (s obojstrannym PD logom, tak to je ta postihnuta, ktoru nasledne updatovali na V4:
Obrázek
landov
Expert

Odeslat příspěvekod wikxzen 15. 5. 2023 07:50

Ano, logo na obou stranách posazené ke spodnímu okraji. A vypadá to, že v šuplíku jsou všechny V3.
Ke Cuffu mám trvale připnutý ten, co odpovídá verzi V2 (velké logo uprostřed). Kupováno vše v letech 2017-2018.
Naposledy upravil wikxzen dne 15. 5. 2023 07:52, celkově upraveno 1
wikxzen
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka