tak dnes mi dosli karty, set 2x 128GB Lexar UHS-II Gold W:270MB/s R:180MB/s.
https://www.prolaika.sk/e-shop/lexar-pr ... 3724.xhtmlza cenu 119euro (vratane postovneho) je to luxusny nakup, hlavne pre moju A7IV, lebo som ich hned otestoval

zmeral som im este o nieco vyssiu rychlost zapisu
Lexar.jpg
ale co je hlavne, pozrel som sa na parametre mojej Sony A7IV 33MPx a zistil som, ze ked fotim na Uncompressed / Lossless Comp L , jedno ako nastavim rychlost serioveho snimania (Medium, Hi, Hi+) a aku rychlu kartu tam dam na zapis (ci UHS-II Kingston 280MB/s alebo UHS-II Lexar 200MB/s), stale to dava iba 6fps !.
...dolezite pre mna ale je, ze aj ked drtim seriu fotiek v AF-C, tak fotak spomali az po chvili a aj ked zapisuje na karty, tak stale fotim dalej a mozem rovno pozerat fotky a zvacsovat ich na 100%, aj chodit po menu fotaku a ta Sony A7IV ani nemrkne, ide stale dalej bez seknutia, uzasne.
takze to bol super nakup, este dobre ze som si priplatil za GOLD verziu tych Lexar kariet, snad budu spolahlive.
PS: ked nastavim na fotaku Compressed RAW, tak to dava uz 10fps, ale to nevyuzivam vobec, na svadby a portrety to nepotrebujem.
pre zaujimavost, takto sa zmestia fotky na tie dve 128GB karty (slot 1 RAW, slot 2 JPG full size)
RAW: 1626 Uncompressed / 2755 Lossless Comp L/ 3017 Compressed
JPG: 5030
Ondrej: ak ti budu stacit take rychlosti zapisu pri buducej A7IV, tie Lexar vyzeraju dobre. pri A7RV alebo A1 to mozno tiez bude stacit.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN