fotofanda: lacne fotaky uz podla mna nebudu. aj ked Sony urobi dalsiu generaciu A7 (bez R), opat bude drahsia (lacnejsia jedine ak bude osekana a to je nam naprd).
ked som kedysi prechadzal z Pentax K-1 II na Sony, vyberal som z A7III a A7R3. oba fotaky boli ovela lacnejsie cez neoficialneho predajcu (plna zaruka). A7III by mi stacila, vadilo mi akurat "iba" tych 24MPx.
A7R3 ma nevysla ovela drahsie, bral som tu.
A7IV mi prisla maximalne vhod (nechcel som 61Mpx A7R4 kvoli pomalosti systemu pri zapisovani, zbytocne velkym suborom a potrebe kvalitnejsich skiel aby to vykreslili a nie radikalnemu posunu AF smerom k A9...).
33MPx je tak este akurat, rychlost celeho fotaku A7IV vratane vylepsenej kvality AF je super. nove telo s gripom a vacsie tlacidla su este lepsie pre mna.
ale je fakt, ze A7IV je o dost drahsia ako napr. A7III a stale nema rychlejsie vycitavanie snimaca, cize kto chce "bezproblemovo" viac vyuzivat elektronicku zavierku (tichu), musi priplatit za A9/9II atd.\
skusil som ten Lossless komprimovany RAW velkosti M (14Mpx) a pri nacitani do LR 11.4 aj Zoner to robi haluze, fotka je nepouzitelna.
pri nacitani do Sony Imaging Edge je RAW samozrejme v poriadku. hold treba pockat na update LR (Adobe Camera RAW) od Adobe sudruhov

test.jpg
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN