tusim bolo pisane, ze 2x FZ100 nabije za 3h, tak isto ako jednu. inak dnes som nabijal s 40W adapterom z mobilu a vyzera to, ze je jedno aky das rychly adapter, nabijacka viac nepusti ako je jej specifikacia (tak isto rychlejsie nenabija bateriu ani v A7 IV s tym dodanym adapterom, ani s pripojenou 40W nabkou)
tu som ju bral (rovnaky popis maju na ten typ aj inde, este je druha verzia tej nabijacky s jednoduchsim LCD a ta nabija pomalsie)
https://eshop.smartwear.sk/nabijacky/25 ... fz100.htmlpocty RAW na 128GB karte:
1645 - Uncompressed
2786 - Lossless Comp
3051 - Compressed
JPG v max kvalite na 64GB karte:
2511
vyklapaci/otacaci LCD je nemotorny, zdrzuje ma to, vyklopit ho a natocit, ale s tym uz nic nenarobim, zvyknem si.
som zvedavy, kedy bude novy firmware na A7 IV. ci nieco este "vylepsia". zatial nebanujem kupu.
...a ziadne nove objektivy neplanujem kupovat, Samyang 50/1,4II je pre mna sklamanie, Sigmu nechcem a 50GM je nogo za tu cenu. ine mi nechyba, vlastne ani ta 50tka, tak malo fotim.
PS: vsimol som si, ze mam par bodiek bordelu na snimaci, ked som dnes clonil do slnka, vycistim lepivou tycinkou a papierikmi, ked sa mi bude chciet. ale tu mechanicku zavierku si nezapnem pri vypinani fotaku.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN