airmt píše:
Jinak co říkáte na Sigmu 85 F1.4 DG DN, jsou tam známy nějaké problémy s kompatibilitou, kusovou variabilitou apod.? Četl jsem o nějakých fialových pruzích v protisvětle, ale to snad bude jen v tom protisvětle a nebude to tak časté. Bývají tu na Sigmu někdy cashbacky?
neviem o ziadnych problemoch s tym sklom (z internetu). fialove pruhy v protisvetle neviem co je, nebude to odraz AF bodov, co robi kazda bezzrkadlovka?
sklo ostri dostatocne rychlo, AF je presny na kazdu vzdialenost, odpadu je malo, f1,4 je uplne luxusna - ostrost, nieco podobne ako 35/1,4GM.
lock clonovehu kruzku je super (nepohnem si ho nechctiac pri vyberani z brasne).
problem moze byt pre niekoho, kto nepouziva korekciu obrazu v PC, ze ma velke sudkovite skreslenie (tak sa to tusim vola) a niekedy je nervoznejsi zlozity bokeh, ale to sa mi stalo malokedy.
...mal som predtym Sony FE85/1,8, vymenil ho za lepsi Samyang 85/1,4 FE a nakoniec kupil tu Sigmu 85/1,4 ART DG DN, je najlepsia vo vsetkom. Sony 85/1,4GM som nemal a ani neplanoval (drahy, velky, tazky, pomalsi AF)
Sigma ma ale dost korigovany moderny obraz, takze 85GM moze niekedy posobit zaujimavejsie, keby si postavil teda dve fotky vedla seba fotene rovnako.
EDIT: vcera som rano este stihol vybehnut na skaly na vychod slnka, kedze uz musim byt tyzden v robote zatvoreny. zobral som si 20/1,8G, 35/1,4GM (tu som nepouzil) a FE50/1,8 na vyrezy. ta 50tka je dost slaba, teda oproti ultimatne ostrym 20, 35 a 85. mozno ju raz vymenim za nieco svetelne, lahke a lacne

...este som nedopozeral vsetky videa na youtube o Sony A7 IV, ale okrem super AF by sa mi hodil aj ten vyklopeny LCD pri foteni na vysku (takto som sa musel krcit, resp. davat si pozor nech sa nesmyknem na skalach)
A7R3.jpg
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN