dik. no ja ked som vcera pozeral vsetky mozne recenzie od tych znamych youtuberov na FE55, tak ked niekto ukazal aj farebnu aberaciu, tak bola festovna, vzadu na hranach v bokehu zelena (to sa zle odstranuje), vpredu fialova (sa ta vacsinou da aj kapatkom v LR odstranit).
ak je ta zelena aberacia na postavach (typ foto, ako si ukazal tie svadobne),tak to vie cekom dobre potlacit aj profil v editore), ale niekedy ostava aj take sede miesto na tej linke.
idem hladat original RAWy ci najdem a nacitam ich v LR.
inak z prvotneho nadsenia lacnej kupy a super vystupu som bol pri Samyang 45/1,8 FE a Samyang 85/1,4 AF FE.
45tku som vymenil za FE35/1,8 a Samy85 za novu Sigmu 85/1,4 ART DN.
...rozdiely som videl okamzite. na FE35 hned vystupil ten mikrokontrast co tu bol spomenuty + AF bol spolahlivejsi a pri 85ART DN mi padla sanka, ako dokazali skorigovat samotnu ostrost na maximum (to skreslenie mi nevadi, ked to vidno na liniach budov, profil mi to skoriguje,inak profily nepouzivam, moc to narovnava fotky a straca to ten pocit z toho ohniska) a ta Sigma DN dava uplne luxusne aj AF-C EyeAF postavu pohybu smerom k fotaku, dokonale ostro (Samyang sa niekedy nechytil na celu seriu 7fotiek, alebo bola z nej ostra iba jedna, to ma vytacalo neskutocne)
moc mi ta 50/55tka nesuri, zvlast ked je teraz covid a hov**o sa foti. ale ked idem do atelieru a vybehneme aj von, tak si beriem FE35 + 85DN a chyba mi tam ohnisko.
ale mam chut si kupit novu hracku

Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN