@pemar: fascinuje ma, aky mas orli zrak aj na zmensenu fotku

pozrel som sa este raz na tu korekciu nastavenu od vyroby Samyang 45/1,8 cez USB dock a naozaj to ma vplyv na zaostrenie.
vyhrabal som spod postele tercik este z dob Nikon D750 a Reikan a menil tu korekciu objektivu.
ostril som na krajny AF bod, kde by som daval oci pri portrete a mieril na stred terciku. ticha zavierka (cize elektronicka, nie mechanicka) + 2sekundy samospust cez dialkove ovladanie.
prva fotka na "default" -3, je to celkom OK
druha fotka na nule, je to viditelne horsie
tretia fotka na -2, kde mi to pride asi este o kusocek lepsie ako na -3
(skusil som dat aj -4, ale to bolo horsie)
samy.jpg
korekcia.jpg
@jan.novv: zaujimal som sa priebezne o tele objektivy Tamron/Sigma + MC11 a na videach na yotube to vyzera, ze nie vsetky skla to davaju spolahlivo, naviac ostrenie je dobre iba okolo stredu fotky, dalej ku krajom uz AF huntuje.
...pozrel by som si teda este web a testy, ako je na tom nativne FE sklo vs konkretne adaptovane na MC11.
@monikash: jasneee, A7III klesne oficialnou cenou, po uvedeni a realnom predaji A7IV, ale nie hned...
aktualne u nas je oficialna cena A7III od 1 890,00 € do 2 099,00 € (vonku stoji 1 600 € s 1rocnou zarukou a ENG menu)...tak odhadujem postupne znizenie oficialnej ceny u nas pre A7III niekde na uroven 1 599 €.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN