dnes som si bol pocvakat portrety, Sony A7R3 fw3.00 + Sigma 50/1,4 ART s Realtime EyeAF na AF-C, vsetko su to JPGy z fotaku, bez orezov. taka A7III musi ostrit este viac ku krajom paradne...
cca 70% fotiek som mal super ostrych, 10% bolo "roztrasenych" lebo som daval oci moc ku kraju fotky,kde to sklo je uz slabsie, 5% bolo dobrych po lokalnom doostreni a 15% uplne mimo zaostrenych (dievca sa hybalo a nevidel som uz ani oko,alebo si davala pred tvar kvety a pod. a ja som stale cvakal)
toto je brutalny rozdiel oproti predoslej zostave FF zrkadlovke Pentax K-1 II, kde som fotil na stredovy AF bod (byt bol presny a aj tie blizke okolo) a vsetko rezal potom, alebo fotil cez LiveView na japonca a casto to ani tam netrafilo (to som nechapal, ako moze mavat liveview obcas front focus).

mam asi polovicu fotiek dosvietenych Godoxom600 + softbox a polovicu s dennym svetlom (bolo pod mrakom).
budem si "musiet" kupit AF 85/1,4 sklo, 50tka mi bola obcas uz kratka a FE85/1,8 neurobi taky obraz co sa mi paci ako sklo s f1,4.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN