Sony A7/A7r - zkusenosti

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod metatron 9. 6. 2017 10:08

Ondrej, ktora Sony mas ty? Nejake ine zmeny neboli ? Napr. zlepsenie AF cez adaptery by bolo super.
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 6. 2017 11:36

Tak staženo. Ovládání AF jsem si vyzkoušel, ale vzhledem k tomu, že používám především MF objektivy, tak to moc nevyužiju, ale přijde mi, že foťák rychleji nabíhá, i když je to třeba placebo efekt :-D
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 9. 6. 2017 12:52

Akurat vyslo upozornenie na adapter Sigma MC-11, ktory sa po instalovani noveho Sigma FW zblazni.
Fotoaparat sa aj mne o kusok rychlejsie zapne (A7rII), inak asi ziadne velke rozdiely.
To ovladanie AF je navykove - ja som chcel Sony tiez pre castejsie vyuzivanie MF skiel, ktorych mame doma plno, ale obrazovo su sialene slabucke na 42Mpx a ani ma to velmi nebavi....
Na Panasonic a Olympus m43 ten rozdiel v kvalite optiky tak nebije do oci, na ne su take starsie objektivy fajn :)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofanda 9. 6. 2017 16:20

To: metatron

Ahoj, všiml jsem si, že prodáváš A77II. Zaneměná to, že přecházíš nebo jsi už přešel na A7 řadu?
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod metatron 9. 6. 2017 16:52

Fotofanda: prechadzam, teda uvidime, mam jednu a7 vyhliadnutu prvej generacie. Aj ked mam trochu obavy, lepsia by bola a7 ll , ale toto mi je momentalne finacne komfortnejsie. A inak poskulujem aj po fuji.
metatron
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 6. 2017 17:37

Tak na eRku asi velká část starých skel moc neobstojí, na mých 24MPix mne to ovšem příliš netrápí.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Carismatico 20. 6. 2017 12:46

Dobrý den,

chystám se pořídit si Sony A7II mohu se zeptat, jak jste spokojení? A který širokoúhlý cenově dostupný objektiv byste doporučili? Váhám, zda pořídit i s kitem 28-70mm nebo jen 50mm.

Bude ideální na focení v horších světelných podmínkách? Přecházím z D750 Nikona, tak snad si polepším :)

Děkuji za reakce.
Xperia S White + Wave 3 + Galaxy S II + S III

Mobilní poradenství a konzultace, více v "zeměkouli" :D
Carismatico
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ferd 21. 6. 2017 10:51

Ahoj všem,
Než se ještě naplno rozhodnu, potřeboval bych od vás radu. Nyní mám canon a rozhodoval jsem se mezi 5D MKII nebo nikon D600. Vůbec jsem nepřemýšlel o sony a pak jsem narazil na tohle téma, vše nějak tak prolítnul od první stránky a jsem na vážkách jestli do toho jít, protože se mi sonák hodně zalíbil.
Co bude lepší výběr A7II nebo A7R? Bude používaný na produktový foto, portréry, cestovní foto a videa. Točení videíí bude hlavně stylem overhead a ty cestovní . Jak je to ještě s točením na 4K zahlídl jsem, že to nestíhá na sd kartu a je potřeba nějaký externí uložště?
Díky moc za pomoc.
ferd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sesty 22. 6. 2017 12:53

A7II nebo A7R

tak toto jsem také řešil. fotím hlavně krajinky, sem tam architekturu, takže vyhrála A7R

pro mě to bylo rozhodování stabilizace a lepší ostření nebo kvalita výstupu a rozlišení

no z praxe, kvalita výstupu je bezkonkurenční, ale ostření nic moc, myslím pohyb o tom se tu psalo. na statický věci ostří spolehlivě a relativně svižně. sám si budeš muset odpovědět, jestli rychlejší stabilizovaný, nebo kvalita

přecházel jsem z canona 6D a zatín nelituji, fotí se mi s tím dobře, zpátky bych neměnil
jediný sklo který mi chybí je nějaký širší pevný pod 28mm jinak si na nabídku skel nestěžuji.
sesty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ferd 22. 6. 2017 13:35

To já spíš využiji tu stabilizaci, a krajinky ani architekturu nefotím. Takže spíš počkám ještě jestli mě někdo utvrdí jeslti mám pravdu a pak do ní půjdu.
ferd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soowa 22. 6. 2017 13:40

Co se týče A7II, tak to rozhodně žádný rychlík (co se i toho ostření týče) není - rozhodně bych ho nebral kvůli rychlosti. Ale stabilizace je dobrá (při manuálním ostření nedocenitelná), na rozdíl od A7R má elektronickou 1. lamelu (A7R ji nemá a údajně měla nějaké problémy s roztřesením na určité časy - nemůžu ovšem potvrdit ani vyvrátit) a za mě ještě pohodlnější držení (o něco hlubší grip a logičtěji umístěná spoušť ... tam ale závisí na velikosti ruky - pro mě ten rozdíl byl celkem signifikantní, někomu to je jedno, a pro někoho je cokoliv, co nemá velikost profi zdrcadlovky, moc malé).

Jinak A7II nemá 4K video, jenom full HD.
Sony α7IV | Laowa 15/2.0 | Sony 20-70/4.0 | Sony 28/2.0 | Sony 35/2.8 | Sony 55/1.8 | Sony 85/1.8 | Samyang 135/1.8
soowa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 22. 6. 2017 14:11

Já to video nijak nestudoval, ale není to 4K omezeno velikostí karty nad 64GB?
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod soowa 22. 6. 2017 14:24

U menších karet ti to nedovolí použít nějaký ten míň komprimovaný kodek (teď si nevzpomenu na jeho název), nicméně i tak je to jen Full HD. 4K má A7S, A7RII a A7SII.
Sony α7IV | Laowa 15/2.0 | Sony 20-70/4.0 | Sony 28/2.0 | Sony 35/2.8 | Sony 55/1.8 | Sony 85/1.8 | Samyang 135/1.8
soowa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ferd 22. 6. 2017 14:44

No doufám, že to na moje účely postačí, docela mě děsíte, že spíš řikáte 90 procent negativa než pozitiva. Snad to bude v pohodě a to ostření není tak hrozný a na to moje cestování, portréty + vaření a focení produktů, občas dítka to stačit bude. Snad s tím vyfotim aspoň svýho syna s ostrou hlavou, když bude běhat za míčem:D Díky
ferd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sesty 23. 6. 2017 12:57

bych to s těma negativama neviděl tak přísně. každý z nás by jistě dokázal chrlit několik stran pozitiv, ale to by jsme tu byli všichni ganci. přínosnější je určitě upozornit na negativa z praxe
sesty
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka