Sony A7/A7r - zkusenosti

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod ltokar 3. 2. 2016 20:22

kozakm: aj Olympus 40-150/f2.8 ma 2 focus skupiny a 2 motory
A30, S45, Ixus, FZ18, K-x, E-PL1, Stylus 1, K-5iis, E-M10
ltokar
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozakm 3. 2. 2016 20:43

Aha, to jsem nevěděl. Díky
kozakm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 4. 2. 2016 11:29

A vraj objektivy pre bezzrkadlovky su mensie ako pre zrkadlovky...
Pri ekvivalentnych parametroch profi objektivov je rozdiel tak zanedbatelny, ze vdaka mohutnejsiemu telu budu vzdy lepsie DSLR.

Pri pohlade na tieto objektivy mi miniaturne telicko A7 prestava davat zmysel - ani grip tomu nepomoze. Uz Zeiss Batis 85/1.8 je relativne velke sklo na A7, no proti tomuto je ako hracka pre deti D chcelo by to vacsi A9.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofanda 4. 2. 2016 16:42

No jestli ta A9 někdy bude? Sonysti o ní sní a mluví už roky a kde nic tu nic.
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 4. 2. 2016 17:00

U Sony jeden nikdo neví - když vydali A58 tak to měla být poslední SLT a zanedlouho vyplivli SLT A77II a teď přijde SLT A68... Speciálně u nich je možné vše.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .ce. 4. 2. 2016 17:32

Ondrej Bobek píše:Galeria 85/1.4 GM:

..asi treba viac fotiek,z toho čo vidím sa mi zdá Nikon 85/1.4 lepší a Milvus je úplne inde..
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 4. 2. 2016 17:58

Ked sa pozeram na bokeh mojho 470g Batisu, tak som spokojnejsi coraz viac.

Ani jedno nove sklo si neviem kvoli vahe a rozmerom predstavit v brasni a uz vobec nie namontovane na A7rII alebo este horsie na A6300 - bez ohladu na ich kvalitu.

Chcelo by to mensi pevny 18/2.8 s AF a nejaky 135/2 alebo 135/2.8 STF.

Rozhovor o sklickach: http://www.imaging-resource.com/news/20 ... ign=buffer
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod .ce. 4. 2. 2016 18:13

Ondrej Bobek píše: Ani jedno nove sklo si neviem kvoli vahe a rozmerom predstavit v brasni a uz vobec nie namontovane na A7rII alebo este horsie na A6300 - bez ohladu na ich kvalitu.

..soňáci asi vylezú čoskoro s telom ako je Leica SL...veľkostne.
Sú veľké tie 2,8 zoomy,ale mnohých to isto osloví z viacerých dôvodov (TC,schopnosť zaostriť etc.)
.ce.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod soowa 7. 2. 2016 17:50

Jak vám na Sony funguje detekce tváří? Já sám to sice nepoužívám (většinou "postaru" používám malý ostřící bod, asi ty "zrcadlovkářské návyky" :D ), ale když foťák někomu půjčím a nastavím mu zelený "auto" režim, tak ji zapnu. Jak jsem to ale zkoušel i sám, cca v polovině případů jsou tváře na fotce zaostřené správně a v druhé polovině případů je zaostřeno na uši. Přikládám to tomu, že foťák prostě vybere detekcí tváře ostřící body na tváři a pak u nich hledá největší kontrast, což je často hranice hlava/pozadí. Zkoušel jste to někdo?
soowa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 7. 2. 2016 21:50

V horsich podmienkach je to u mna podobne na A7rII - najma ak su ludia dalej od fotaku, resp. mensi na fotke. Castejsie si ale vyberam AF bod, tak mi to az tak nevadi.
Skor mam rad ostrenie na oci, ktore funguje podla mojich predstav - dokonca aj vo velmi zlom svetle. Problem nastane ak fotim niekoho napr. tak, ze budem vytahovat tmave miesta - vtedy kvoli nedostatku kontrastu nefunguje eye-af a ani rozoznavanie tvare..
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lukas_highenergy.cz 8. 2. 2016 12:24

.ce. píše:
Ondrej Bobek píše: Ani jedno nove sklo si neviem kvoli vahe a rozmerom predstavit v brasni a uz vobec nie namontovane na A7rII alebo este horsie na A6300 - bez ohladu na ich kvalitu.

..soňáci asi vylezú čoskoro s telom ako je Leica SL...veľkostne.
Sú veľké tie 2,8 zoomy,ale mnohých to isto osloví z viacerých dôvodov (TC,schopnosť zaostriť etc.)

Taky si myslim, že jakmile bude AF na úrovni, že se bude dát bavit o sportu, tak vylezou s nějakou rozměrnější řadou. Ale osobně spíš tajně doufám, že když už Zeiss dělá ty skla, tak by mohl udělat i nějaký ten Ikon na FE. Kdysi o tom nějaký šéf Zeisse mluvil jako že je to možné, ale od té doby nic...
lukas_highenergy.cz
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 9. 2. 2016 21:11

Snad bude este skor... idem si vybavit predobjednavku :D http://www.sonyalpharumors.com/sr5-zeis ... f2-8-lens/
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod marty64 9. 2. 2016 21:17

Co si myslíte o Zeiss Batis 85mm sklu ?
marty64
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka