Tak obvykle mé prompty jsou na grafické/sazečské/zlom věci. Když mám krizi, tak si nechám od něj i poradit ve věcech návrhů, jak to pojmout, co je trendy, co raději už ne atd., ale dopředu jej rovnou varuji, aby byl stručný. Někdy to ale sklouzne k šíleným balastům, to už je trochu sebemrskačství. Obvykle nápad příjde s nějakou větou či slovem, to se mi rozsvítí a chatgpt zavírám a jdu to dělat.
Ale nestydím se ani za to, že si od něj nechám vnuknout návrhy témat k focení. Je to sice jako z učebnice pro začínající fotografy I. stupně základní školy, ale snesu to.

Podle mého názoru, a sám k tomu přispívám, se dostává X-Halfu pozornosti tam, kde to není až tak zapotřebí (nebo by nemělo být cíleno). Nejsem v bublině té tzv. Gen Z a nenavštěvuji místa, která jsou jimi využívána. Ale na diskusních forech tohoto formátu prakticky nejsou a v tradičních FB skupinách je jich jak šafránu. Dovedu si představit, že se k tomu vyjádří (krom ceny) pozitivně a třeba schytají v takovém zaprděném prostředí bídu.
Cenově to posunout mezi posledním Instaxem a slevněným X-M5, tak to mimojiné nevyvolá takovou účast v komentářích na DPreview pod článkem o X-Halfu, kde to za chvíli dosáhne tisícovky reakcí (ve srovnání s ostatními články mimořádné). A pak ta věc s nepochopením, komu to je určené.
Vnímat optikou někoho, kdo toto vyhledává a vlastně moc neřeší ty věci se světelností a dalšími technickými parametry, což je třeba typicky moje teta v důchodu s X-T20 a XC15-45 - ji nezajímá, že to je málo světelné, někdy neostré, jindy rozmazané - jen to chce hned dostat do mobilu/WhatsAppu/PC a sdílet s vrstevníky jejího věku, popř. s námi. A focení samo o sobě bere jako rekreaci a duševní očistu. Tetě se X-Half vzhledově líbí, ale ta cena je pro ni nepochopitelná.
Zvažovala X-T50, ale nakonec to nechá osudu, až třeba X-T20 "chcípne".