No tak jo, viděl jsem GFX100RF naživo... Jako je to malé, to ano, v ruce to celkem sedí. Esteticky upřímně podle mne nic moc, ale to fotku nedělá. Mimochodem vtipný okamžik - sešli jsme se tak, že na GFX100RF koukal člověk s Leicou Q3 (možná Q2, teď nevím, ale to je fuk) a já s GRII - vlastně tři různé velikosti snímačů v tělech s pevně vestavěným sklem s EQ28mm. Nechtěl jsem provokovat a organizovat fotku, ale vtipné.
Jinak popravdě na přednášce pana Vávry s českého Fuji mi přišlo, že je docela hodně defenzivní kolem toho skla a F4, mezi řádky si myslím, že za to už schytali kritiky dost. Jiné věci samozřejmě chválil a místy i zajímavě, ale na firemní prezentaci mi to přišlo malinko opatrné.
Moje celkové pocity jsou popravdě takové neurčité - jako ano, hezké, ale GAS naprostá nula. Není to právě levné a o podobné ceně prostě uvažuji jen u něčeho, co mne fakt nadchne a nemám námitky vůbec žádné, to tady ale není

Zítra jdu i na druhý den cíleně na dvě přednášky v sále, tak se na to mrknu ještě jednou s odstupem, ale jsem prostě malinko rezervovaný.
Co mne naopak trochu zaujalo z úplně jiného konce nabídky - poprvé jsem měl v ruce fyzicky X-M5 a klidně se mi smějte, ale líbí se mi. Vlastně od útlumu PENů u OM první přístroj této koncepce bez EVF, který mi přijde dotažený a celkem dělaný i pro fotografa (a není z toho vidět absolutní preference vloggerů jako třeba u Lumixu S9).