Někde je to s 6 měsíci záruky (MPB), jinde s roční zárukou (bazar Megapixel, Fujifoto...).
Z "blešáku" obvykle solidní prodejce nabídne třeba týden "záruku", kdyby se na fotoaparátu něco našlo a kupující měl možnost vrátit. To jsou vlastně takové základní tři cenové okruhy. A pak podmínky na Aukru, ebay atp.
S GF objektivy je to vlastně to samé.
A taky není k zahození, když k tomu je více baterií než dvě + např. doplňky (adaptéry, gripy, duální nabíječky atd.), které jsou v podstatě zdarma. Obvykle věci potřebné i nepotřebné, které nejsou kompatibilní s novými GFX nebo pochopitelně v jiném systému.
Takže nejvýhodnější nabídka by byla varianta s roční zárukou (ať už tovární či od obchodníka) za cenu z "blešáku" a ještě se slušným pro prodejce už v podstatě neužitečným příslušenstvím k tomu, jak uvádím výše. A ideálně z daného města nebo od kolegy, kterého znáte a víte, že je solidní.
Naštěstí jsem s GFX tělem v situaci "mi to stačí". Horší to je s objektivy - tam křečkuju - už to není kam dávat.
Ale možná se rýsuje do budoucna varianta, že nepotřebná GF skla nabídnu MPB výměnou za novější GFX tělo a doplatek už by nemusel být tak hrozný. A třeba by mi 50R nadále zůstal jako "relikt minulosti", což se tak stalo i s X-Pro2 - ten foťák prostě nechci prodat, ikdyž na něj nemám už skoro co nasadit.
No, tož to jsou takové "keci" nad ranní kávou.