No mně přijde, že na takové pomalejší pohyby to x-t10 zvládá v pohodě, ale rychlejší věci, třeba sport to ještě nedává. Nejpřesnější a nejrychlejší mi přijde AF-S Single Point. AF-C mi přijde víc nespolehlivé, ostří si občas kam chce a je pomaleji reaguje. Třeba když zkouším fotit pohyb lidí, tak s AF-S pohoda. Ale třeba když skákaly děti na ulici po bublinách, tak se mi to zaostřilo kolikrát do pozadí. Tak buď to jsem to blbě nastavil, AF nestíhalo, nebo bylo nepřesné

Ať už to bylo AF-S nebo AF-C.
To už možná spíš ta novější řada x-trans III by sport mohla zvládat. Alespoň je to na těch různých nezávislých testech. Na AF D500 to asi mít podle mě nebude, ale líbí se mi jak na tom Fuji zamakalo a dělá pokroky.
Jít do města s 60 a xe-1, to by byl asi killer

Nedovedu si představit, jak ostří x-e1 pokud je znatelně pomalejší než x-trans II.
Docela by mě zajímalo jestli by se dalo to AF z x-trans II porovnat s nějakým starším Nikonem, respektive třeba s tím AF modulem MULTI-CAM 1000. Jak zvládá pohyby D3300 ?
-- 30. 11. 2016 21:36 --Dadajax: Tak levný a plastový je. Taky je ale o 200g lehčí, nový se dá koupit za 4000, na občasné focení ve dne podle mě ideál. Vyšší světelnost kompenzuješ přes ISO, když už je ho potřeba zvedat.
Zkoušel jsi ho někdy ve dne ?