Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod 46Power 8. 11. 2016 14:23

Jojo, ostreni palcem. Pouzivate to nekdo na Fuji, nebo to mate klasicky u toho On/Off?
Z tech ostricich bodu sem hotovej...po cele plose zadny nahusteny na stredu, nadhera. On 6D byl v tomhle mizernej.
A ted mam ale lamackej dotaz. Jak je to s liveview? Byl sem zvyklej si to jen prepnout na displej, pres lupu zvetsit misto kam chci zaostrit a hotovo, ale jak je to tady?
Nekde sem tu cet, ze se nekdo ucil Fujiny ovladat tri mesice, to bude asi taky muj pripad. V navodu nejsem ani v pulce:-)

Dalsi recenze:
https://www.alza.cz/foto/recenze-fujifi ... ak-od-fuji
46Power
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 8. 11. 2016 14:47

U X-E1 ostrim klasicky namacknutim spouste. Kdyz chci zamknout AF, pouziju AF-L. Nicmene je to hlavne proto, ze nevim, jak aktivaci AF namapovat na tlacitko AF-L/AE-L. Asi to nejde.

Bezzrcatko je v LV rezimu stale, jenom si prepinas hledacek/LCD. MF s lupou lze delat tak, ze zvolis klasicky AF pole a zvetsis ho zmacknutim zadniho otocneho volice - tak je to u X-E1. Ale X-T2 ma mozna i jiny zpusoby.

Zakladni ovladani Fujin je podle mne silne intuitivni. Aspon teda pro Nikonistu. Tlacitka byvaji dobre umistena a maji jasnou funkci. Imho ma Fuji daleko intuitivnejsi ovladani nez soudoby Sony a Olympus bezzrcatka. Dalsi vec je ale proniknout do vsech funkci a voleb v menu, a ze jich je.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Allien driver 8. 11. 2016 22:09

keď už sme pri tej staručkej (hlavne morálne) X-E1, tak jedna čerstvá (veľmi dramatické nároky na DR)

st_martin ch.jpg
Piz Sardona švajčiarské Alpy
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 25. 11. 2016 09:43

susedné vlákno uzamknuté, tak tu:
R_S_.JPG

pobaviť sa môžeš aj tu:
viewtopic.php?p=11120390#p11120390
sú tam v plnom rozlíšení, skús prekonať svojú skromnosť a ukáž tiež nejaké svoje, možno nás to posunie vpred

-- 25. 11. 2016 11:12 --

že X-Trans sa nehodí na krajinky? Asi nejaké nedorozumenie nie? ja som si fuji kúpil hlavne kvôli foteniu krajiniek a nezdá sa mi že by som pochybil.
Artefakty non problém a DR X-Trans je famózny (keby ste videli sooc-ky snímkov nižšie :( )
fuji.jpg

fuji2.jpg
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 25. 11. 2016 10:40

Ach bože, Milan. A Ty si sa serkal Kozákovi do postprocesu... :oboze :roll:

Inak samozrejme, že si nepochybil. Je to predsa Fuji. Je to rovnako, ako keď si kúpiš, ja neviem, Opel.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 25. 11. 2016 12:07

fotky žiadne len sústavné invektívy, samozrejme čo som mohol čakať, z východu ešte nikdy nič dobré neprišlo...
doteraz tam nemáte dokončenú jedinú diaľnicu, nemáte väčšieho zahr. investora (US Steel nepočítam), za prácou utekáte po celom svete, prečo asi? No pretože je vás tam veľmi veľa s podobnou mentalitou ako ty. Tí rozumnejší už zutekali dávno...
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 25. 11. 2016 12:23

Svit a okolie Svitu sa ako východ neráta? :-)
BTW, ako štandardne si svojimi dedukciami úúúplne mimo.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 25. 11. 2016 22:57

Keďže dnes bolo moderátorom -mi uzavreté vlákno "Kdy nahradí bezzrcátka APS-C zrcadlovky?", z toho usudzujem, že sa došlo k záveru, že bezrcátka už začali nahradzovať APS-C zrkadlovky a že vlákno je ďalej neopodstatnené.
Vyzerá to, že dnešný deň sa stáva medzníkom, bodom zvratu a mal by vstúpiť do dejín cs fotografie :)

-- 26. 11. 2016 00:01 --

šampanské už tečie prúdom... :D
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 26. 11. 2016 08:13

Dalsi s post-buy syndromom ?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 26. 11. 2016 10:08

Slovák se naváží do Slováka za to, že je Slovák? Tak to jsem ještě nezažil :D
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 26. 11. 2016 10:20

Petr Luňák píše:Slovák se naváží do Slováka za to, že je Slovák? Tak to jsem ještě nezažil :D

Ale nekecaj! Aj u Vás máte pražáci vs zbytok sveta, ostrava vs praha, brno vs čechy. U nás je to nemlych to samé.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rodri 26. 11. 2016 10:49

Tak treba Pardubice - Hradec, to je skoro legenda :-) .Kdyby byl PL na vojne tak by se tak nedivil.

Ví někdo proč je zamceny vlakno o bezzrcadlovkach?
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 26. 11. 2016 11:36

Petr Luňák píše:Slovák se naváží do Slováka za to, že je Slovák? Tak to jsem ještě nezažil :D

Tak áno, no. Máme aj takých. Hanbíme sa za nich, ale keďže máme ústavne právo na slobodu vyjadrovania, tak sa s tým nejako extra nedá nič robiť.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 27. 11. 2016 15:36

Chtěl jsem se potěšit fotkami z X-T2 ve full res, ale někteří by fakt zasloužili urazit pazoury za post-proces, přitom má jinak hezký fotky:
https://www.exploringexposure.com/blog/ ... hotography
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dadajax 27. 11. 2016 21:25

Obrázek
https://www.megapixel.cz/foto/291517

Jsem si dneska pohrál se starší fotkou ze začátku roku...
dadajax
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka