Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod qwerts 11. 10. 2016 08:37

Ja mam E2, ale kdybych mel prachy tak do T2 jdu
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 11. 10. 2016 18:18

To by se člověk neustále hnal za novějším a novějším modelem. Až budeš mít x-t2, budeš šilhat po x-t3 :)
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod qwerts 11. 10. 2016 18:54

To je jasny :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 11. 10. 2016 19:06

Cashback na novej model asi nebude. Ten možná udělají v nějakém jalovém období, třeba v červenci.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod rhinos 17. 10. 2016 14:06

jeden drobnej postřeh a jeden dotaz ;-)
O víkendu jsem vytáhl rodinku na menší výlet a fotil na 18-55 f2.8-4 i na 35f1.4
Příjde mi že i když 35f1.4 není zrovna krajinářské sklo tak výsledek je možná ostřejší než 18-55?

A taky se mi stala trochu nepříjemnost.
Jsem zvyklý fotit souběžně do jpg+raw a když jsem přetáhl fotky tak v několika málo případech raw chyběl a byl jen jpg a v jednom případě mi LR hlásí u raw že je poškozen.
Nepoužíval jsem žádné speciální funkce které fotí jen do jpg(mám dojem že se takhle chová třeba panorama).
Jediné co jsem dělal je to že na koncí jsem měl už dost vybitou baterii tak jsem po odfocení hned foťák vypnul.
Ale podle mě to nemohlo být tak brzo aby nestihl zapsat soubor na kartu.
Nevím jak u Fuji ale u 7D se mi foťák stejně vypnul až po zapsání dat.
Karta by měla být taky OK je nová
MacBook Pro RETINA/15.4"/
rhinos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 18. 10. 2016 11:36

rhinos: je normální, že pevné skla mívají lepší kresbu než zoomy, to platí skoro vždy (alespoň pokud se srovnává podobná kategorie skel).

raw by se měl uložit vždy, spíše bych to tipoval, že sis to v průběhu foceí přenastavil. Nenastavoval jsi něco přes quick menu? tam se to dá přenastavit hned. Nebo nefotil jsi mimo rozsah základní ISO? Koukni na ty fotky kde nemáš raw, jestli nejsou náhodou s ISO 100, nebo ISO nad 6400. Což mi ale přijde blbost, myslím že v raw+jpeg se foťák drží nativních hodnot clitovisti a jiné nedovolí nastavit.
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rhinos 18. 10. 2016 21:06

ne nic takového. Vše bylo foceno s prioritou clony a ISO 400.Spíše se přikláním k vadě karty nebo skutečně kombinace s téměř vybitou baterkou. Což je zase divné. Dám si na to pozor jestli se to ještě projeví
rhinos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 18. 10. 2016 21:11

já fotím jen do rawu, ale ještě jsem nikdy nenarazil na nikoho, kdo by s raw+jpeg měl takový problém...a to mám kolem sebe hodně lidí co takto fotí... :-/
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rhinos 18. 10. 2016 21:36

i photoshop mi u te jedne fotky kde nemam raw ale jen jpg hlasi chybu. Sice fotku nakonec načte ale opravdu to vypada ze se to spatne zapsalo na kartu
rhinos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 18. 10. 2016 21:40

jj, to je asi nejpravděpodobnější. Věci kolem Fuji sleduju dost aktivně a s ničím podobným jsem se ještě nesetkal
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allien driver 19. 10. 2016 07:52

rhinos, tipoval by som to na výmenu karty, môže byť problém v komunikácii s ňou vo foťáku, alebo v PC
Allien driver
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 19. 10. 2016 18:37

Cashback je teď na xPro2, XT-1, X-E2s, jen ta X-T2 tam není. ale jsou to celkem pěkné částky.
https://www.fujifilm.eu/cz/produkty/dig ... araty/akce
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod Dolgor 19. 10. 2016 19:23

Taky už na ty cashbacky pár dní hledím, X-T1 je teď za 24 k, X-T10 za 16 k. Budu mít co dělat, abych odolal...
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 46Power 19. 10. 2016 20:10

Ten Cashback novej to je na pytel :hm Chci X-T2 a novou 23mmf2 a ani na jedno z toho se to nevztahuje? :-\ :-\
Proc? >:-(
46Power
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka