Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 12. 4. 2016 18:40

dadajax: fayn srovnání.. Koupil jsem objektivy oba s tím, že ten lepší si nechám, ale obě jsou špičková skla tak že zůstávají :-) 90ka extriér. a 56 interiér, navíc devadesátkou se dají pořídit i slušné "makro" snímky. Lineární motor pro zaostřování u 90ky mě dostal hned dvakrát.Poprvé hned po vybalení kdy jsem si myslel, že se v objektivu něco utrhlo a po přečtení různých diskuzí kdy se mi srdeční tep usadil na správnou frekvenci, že je vše jak má být mě překvapila i rychlost ostření :tleskani Jinak dvojka clona je na devadesátce dost návyková, a měním jen v nejnutnějších případech,stejně jako u padesátšestky rád experimentuju s clonu 1,2 :-)
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 13. 4. 2016 08:07

Jojo, taky fotím s tou 56mm většinou buď na f/1.2 nebo pak f/8 (ateliér) :D Ty ostatní clony většinou omylem :D
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 14. 4. 2016 14:55

Tak jsem četl, že Irident Developer vydá public betu pro Windows koncem dubna.

Jelikož si umí s x-trans poradit asi nejlíp ze všech editorů, tak se docela těším. Zatím je jen pouze pro MAC.

Paradox je, že to vyvíjí jeden člověk a miliardové Adobe to pořád nevyřešilo :)

Přijde mi, že i takový Raw Therapee (je zdarma) si s tím poradí líp než lightroom a další.

Abych Fuji jen nechválil, tak docela mě nemile překvapily, že interní raw konvertor dělá podobný voloviny jako lightroom. Např. ty větvičky :)

Máš kliku Dadajaxi, že tohle nemusíš tolik řešit, u portrétů je to vcelku jedno :)
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 14. 4. 2016 15:02

A taky mám kliku že nejsem pixel peeper :D Spoustu z mých publikovaných fotek jsem ani neviděl ve 100% přiblížení.
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Titan_66 14. 4. 2016 15:57

Já taky nejsem pixel peeper, ale proč používat Lightroom za každou cenu když konkurenční editory si s tím poradí líp ;-)
Titan_66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 14. 4. 2016 21:17

LR stoji 100 EUR. Velkej Photoshop 1000 EUR. Neustale vidim dva druhy lidi, 50% zasadne nebudou platit LR, protoze staci malovani a 50% musi mit velkej photoshop, protoze to je ten program v kterym to ma smysl editovat.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 22. 4. 2016 10:03

Titan_66: protože v LR se mi pracuje dobře, to je ten hlavní důvod. Jestli jsou fotky o 5% méně detailnější, tak to mi žíly netrhá. Když jsem pracoval třeba s Iridient Developerem, chtěl jsem se po pár minutách zabít. Takže asi tak :)

Jinak si fakt užívám té wifiny ve foťáku. Jsem se včera zase pokoušel o street fotky, a pořídil jsem tenhle nečekaný portrét ve výloze kavárny:
Obrázek

Celý příběh k fotce zde: https://www.facebook.com/davidnogolstre ... =3&theater

Pak už jen stačilo fotku ve foťáku vyvolat z rawu, poslat si ji do telefonu, přijít za slečnou a rovnou ji fotku poslat na email :) Pohoda.
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Salva Pecka 22. 4. 2016 19:15

JJ to se ti povedlo, pěkně jsi jí chytil, příjemná fotka :tleskani
Sony
Salva Pecka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 22. 4. 2016 20:42

To sa mu to fotí keď vypadá jak mladý hipster. Na mňa by slečna zavolala maximálne chlpatých... :D
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dadajax 22. 4. 2016 20:58

Salva Pecka: děkuji :)

bob222: já ti dám hipstra :D O pár piv později jsem cvakl ještě jednu slečnu u Vltavy, a kámoš mě zachytil jak ji ukazuju výsledek. Stačí se usmívat a tvářit co nejvíce přátelsky a co nejméně úchylně :D

Obrázek
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radek71 22. 4. 2016 21:04

Slysel jsem ze uz je to vazny. Dadajax je bude mozna zenit.
Radek71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dadajax 22. 4. 2016 21:15

2008-05-10-IMG_7307.jpg

Zenit? Zase tak vážné to není :D
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 22. 4. 2016 21:28

Ale jedno sa musí nechať, keď idem po ulici s nexom tak na mna ľudia kadia. Keď mám zrkadlovku s 17-50/2,8, tak čumia nedôverčivo čo to má byť. Efekt tvárenia sa za turistu s beznosorožcom funguje.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dadajax 22. 4. 2016 22:45

Jo, focení s Fujinou je mnohem méně nápadné než s tím Canonem a Tamronem 17-50mm f/2,8. Ale stejně když se před někoho postavím a z necelých dvou metrů ho fotím, tak si toho lidi všimnou a tam už je pak asi jedno jestli na ně mířím mobilem, nebo obří zrcadlovkou...
dadajax
Návštěvník

Odeslat příspěvekod blacksquare 23. 4. 2016 09:41

Lidi se mi dobře fotí rolleicordem. Velká DSLR vyvolávala spíše negativni reakce, CSC neutrální a TLR pozitivní :)
blacksquare
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka