Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod 2828 22. 10. 2024 04:46

tento objektiv nemám, ale fotbal jsem fotil s 70-300 a 50-140 a nebyl problem
2828
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 22. 10. 2024 07:36

foto1977 píše:Ahoj, syn začal hrát fotbal (starší přípravka) a napadlo mě, že bych při zápasech něco zkusil cvaknout. Nechce se mi do toho extra moc investovat, tak mě napadla kombinace mojí X-T30 + XC 50-230 mm f/4,5-6,7 OIS II. Který se dá pořídit z druhé ruky za slušnou cenu a s minimální ztrátou poslat dál...
Myslíte, že tento "tmavý" teleobjektiv bude stíhat pohyb nebo je to blbost?
Fotil jste s ním někdo nějaký sport?

Stačí doladit AF nastavení X-T30, mrkni na kanál třeba Omara Gonzaleze (stránku zpět prezentoval X-M5 v praxi) - má v historii návod pro focení akce s jedním z X-T30 a přiloženými ukázkami.
Objektiv je to určením spíše pro lehčí cestování a statické focení, býval prezentován s jedním z low-budget X-A2/3 foťáků. Vyloženě sportovní fotky jsem s ním neviděl, neznamená však, že to "vůbec" nejde.
Pro dosažení slušné kresby a hl. ostrosti bych clonil k F7.1-8, v X-T30 pohlídal dostatečně rychlou závěrku a ISO do 1600, max. 3200 - snímkům nad touto ISO hodnotou jistě pomůže oprava v DxO PR kupříkladu).
Jestli ho můžeš pořídit za tři čtyři litry, tak proč ne... :-)
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod OnderCZ 22. 10. 2024 11:02

Nechá se to, žena s tímto objektivem občas fotí okresní přebor, např. tady - https://1url.cz/i1soc nebo https://1url.cz/b1so8

Je to teda s X-S20.
OnderCZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 22. 10. 2024 20:33

wikxzen: díky za tip k nastavení...
OnderCZ: díky za odkaz, přesně asi takovouto úroveň foto si od toho slibuji...
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Beny1978 4. 11. 2024 22:40

Mám XS10 a fotím také syna na starší přípravce, mám xf70-300 a jsem vcelku spokojený. Mám jen xf33 1.4 a zoom
Beny1978
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wikxzen 22. 11. 2024 10:49

Fujifilm začal u prvních X modelů páté generace X-H2 a X-H2s s nápravou "nevydařené" FW aktualizace před několika měsíci, jenž měl za následek zejména ve video AF nekonzistentní výsledky v různých režimech.
Špatnou zprávou je nejspíše to, že se jedná de facto o "návrat" do stavu před tou nevydařenou aktualizací a kromě oprav a přidání několika spíše specifických věcí pro video se v podstatě majitelé ničeho novějšího nedočkali.

Dle komentářů v diskusi to zatím vše probíhá po poslední aktualizaci FW bez potíží.

FINALLY: New Autofocus Firmware and New Features Released for Fujifilm X-H2, X-H2S, and GFX100 II
Fujifilm’s Improved Autofocus Tested: “I Fell in Love with the X-H2S again and Will Not Sell it Anymore”

Majitelé X-T5 a X-S20 si musí ještě několik dnů nebo pár týdnů počkat. :-)

Na poli diskusních debat mezi diskutujícími v posledních měsících Fujifilm utrpěl, řekl bych, až reputační škody. To bude ještě dost práce napravit.

.
.
.

EDIT:

ePhotoZine - Fujifilm XF 500mm f/5.6 R LM OIS WR Lens Review

Obrázek
wikxzen
Pokročilý

Předchozí stránka