XT2 mám taky rád, ale v praxi už s XT4 cítím, že se mi foti lépe. Fotím s tím asi podobná témata jako ty, ale ten AF pociťují i na statických objektech, třeba na 27mm ostření s XT2 nebylo stoprocentní ani na statické objekty, s XT4 už ano. Jsou to rozdíly, které vidím při 1:1, ale je to jeden z důvodů, proč bych už XT2 nechtěl. IBIS beru jako musthave, nikdy jsem se netajil tím, že nejsem velký fanoušek snímačů pod 35mm, ale právě IBIS na témata, která fotím, ten rozdíl aspoň lehce posunuje a na Fuji mám tu hranici, kde bych chtěl držet ISO pro statické motivy, docela nízko.
Displej XT4 pro mě taky čistě na focení smysl nedává, ale manipuluju s tím minimálně, takže ok. Nic to ale nemění na tom, že XT4 beru jako foťák na chvíli a až mě cvrnkne do nosu nějaká XT5, tak budu měnit. To je pro mě vážně super lehký foťák, třeba i vedle GFX nebo nějakého FF s velkými skly.
Mimochodem momentálně jsem se ustalil na sestavě 18 1.4, 27 2.8, 33 1.4, 56 1.2 WR a zoom 16-50 2.8-4.8. Přičemž chci přidat 14 2.8 a 90 2. Příjemně mě překvapila 18 1.4, celkově povedené sklo s atraktivním obrazem, negativně mě překvapila 56 1.2 WR, ostření je velká bída.