od kultus 25. 6. 2023 19:02
Tak jsem nakonec v akci koupil ten TTartisan 35mm f1,4 protože po bazarech nic nebylo a za ty prachy veliká spokojenost. Na XT3 je sice až směšně malý, ale s těma kroužkama se krásně pracuje. Hlavně ostření je ještě hladší než na TTartisan 50mm f1,2. Na f1,4 je kresba měkčí a méně kontrastní (což mi nějak moc nevadí a objektiv kopíruje výsledky testů a recenzí). Už přiclonění na nějakých f1,7 dává lepší výsledky při zachování krásného hladkého bokehu. Máme doma týden nový přírustek, takže měkkčí kresba při portrétech a momentkách prcka vůbec nevadí. Udělal jsem pár testů a díky PureRAW 3 si můžu dovolit silnější doostření v PP a pak se zvednutím kontrastu dostávám na kvalitu objektivu při f2,8-3,5 kde je už kresba mnohem lepší, ale samozřejmě se zachovává krémového bokehu f1,4 což je paráda. Někomu se takové "cheaty" nemusí líbit, ale pokud je ta AI konečně k dispozici, tak proč ji nevyužít...takže díky za doporučení této pětatřicítky. Tady srovnání kresby f2,8 (RAW SOOC) a f1,4 (RAW-DeePrime XD + doostření):
PS: clona v EXIFu samozřejmě uvedena není. Tak je dost možné, že to nebude f2,8 ale až f4...
- Přílohy
-