Mezi první a druhou verzí 35mm 1.2 od 7Artisans je ten rozdíl velikostí a vah docela jasný. Dle faktoru zábavy bych jednoznačně hodnotil právě tu první verzi na I. místo.
V rámci kategorie "faktoru zábavy" by druhé místo obsadil TTArtisan 35mm 1.4, který z estetického hlediska mi přijde vyloženě ošklivý, focení s ním je ale také zábavné - resp. mám na mysli něco jako dobrý dejme tomu "user experience".
A třetí pozici by obsadil ten nejnovější 7Artisan 35mm 1.2 mk II, který na mě v porovnání s prvními dvěma objektivy působí jako tank (i z hlediska váhy), ale nějak jsem dosud tomu tvaru a přílišné tuhosti ostřícího prstence v kombinaci s spíše mdlou klikací clonou (ještě) nepřišel na chuť.
Upřímně, bez bližšího zkoumání nevidím ve fotkách mezi I. a II. verzí rozdíly. Vnímám subjektivně akorát to, že mě fotky z I. verze více baví.
Pokud bych do této sestavy přidal dříve výše zmíněný Kipon Iberit 35mm 2.4, tak tomu bych aktuálně udělil "zvláštní cenu poroty". Zřejmě by vyhrál, kdyby přišla volba co si vzít na pustý ostrov, a měl jsem na výběr jen z této sestavy skel.

- 7Artisans 35mm F1.2 MK I

- 7Artisans 35mm F1.2 MK II

- TTArtisan 35mm F1.4
Zatím bych prosil o strpení ohledně fotek, více teď jen prvoplánově cvakám a k pořádnému třídění jsem se vlastně ještě nedostal. Stíhám akorát vyhazovat nepovedené záběry.
Dneska třeba budu mít celý den na fotoaparátu TTArtisan 50mm 1.2, který narozdíl od TTArtisan 35mm 1.4 dělá dojem hezky navrženého objektivu s příjemnou vůlí ostřícího prstence a jemně klikací clonový kroužek je umístěn až na konci objektivu. Do mých tlustých pracek ideální. Leč už to není vyloženě ukázkový případ objektivu typu
"malý-lehký-do-kapsy".
Situace samozřejmě bude ještě více zamotaná, protože na cestě momentálně jsou tyto objektivy:
7Artisans - 55mm F1.4 + 50mm F0.95
Brightin Star - 50mm F1.4
Kipon - Iberit 50mm F2.4
Pergear - 35mm F1.2 + 35mm F1.6
Meike - 35mm F1.4 + 35mm F1.7
Zonlai - 50mm F1.4 + 35mm F1.6
Kdo sleduje blog Alika Griffina, tak už tuší odkud beru tipy.