Tak pořád jsou nějaké slevy - viz třeba Fujifoto a vše s modrým kolečkem nebo časovým odpočítáváním je zlevněné.
Nemám čísla ani průzkumy, ale myslím, že lidi tu cashback variantu až tak nevyužívali, nebo to nemělo ten efekt u kupujících jako je okamžitá sleva hned při nákupu... je s tím papírování, musíš to odeslat a pak čekat - mě to moc nebralo.
foto1977 - chce to narazit na dobrý 18/2 - buď v obchodě vybrat z více variant, popř. obj. v e-shopu dva tři kusy, a to horší do termínu vrátit. Já 18/2 kdysi měl půjčený na pár hodin, ale na můj vkus moc vrzal při AF, tak jsem jej vrátil. Ale líbil se mi, hlavně tou velikostí a váhou.
Pokud horší rohy (u špatného kusu) nevadí, tak bude vše ok a po přiclonění na třeba f2.2-2.8 to bude zase o něco lepší, ne sice jako při f3.2-5.6, ale lepší než drátem... Ostrostí u středu bych se nebál. Ale jestli s tím chceš navážno fotit interiéry a nikoliv momenty s rodinou, tak bych se ohlédnul po něčem jiném.

Je to objektiv z té generace skel jako např. 14/2.8, 23/1.4, 27/2.8, 35/1.4, 56/1.2, 60/2.4 atd., takže dle toho pak odpovídá jejich celkové mechanické "chování".