Docela se bavím těmi laboratorními testíky bez valné úrovně a hlavně praxe s oběma systémy
. Mám delší dobu D750 s N24-70 (příp. 24-120VR) a pevnými skly a k tomu X-T2 s 18-55 a chvíli i 16-80 a k tomu macro 60. Samozřejmě, že na složitější světelné podmínky nebo tam, kde chci maximální kvalitu beru D750. Na běžné nošení a focení je X-T2 výborný stroj.
Schválně jsem si vyfotil podvečerní Hallstatt oběma stroji a rozdíl reálně poznáte při zvětšíní 3:1, kdy na věži kostela je více detailů u FF. Jinak to poznat nejde.
Pokud jde o ISO, tak se občas s fujinou zapomenu a pak žasnu, jak vypadá fotka na ISO 6400 (moje nastavené maximum). Dokonce bych řekl, že občas mám dojem, že na takto vysáké ISO hodnoty jsou fotky (fotím jen RAW) z fujiny lépe koukatelné - divné, ale je to tak.
Takže jasně, FF bude mít víc detailů a dovolím si principiálně vyšší ISO, ale vyfotit dobrou fotku se dá stejně dobře s oběma systémy. Zásadní rozdíl v obou vidím v práci s delšími skly (nad 200mm ekv. FF), kde je ergonomie hlavním měřítkem. Tam malý systém nemá šanci.