Allien driver píše:
-- 15. 8. 2020 12:48 --kúp si Z6-ku a nič nerieš.cport píše:allien: no ja nevim. V roce 2020 resit XTRANS vs Bayer? Ani XTRANS neujel ostatnim APS-C systemum (Nikon D500, Pentax KP), natoz pak FF systemum.
K tomu neni co dodat

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Allien driver píše:
-- 15. 8. 2020 12:48 --kúp si Z6-ku a nič nerieš.cport píše:allien: no ja nevim. V roce 2020 resit XTRANS vs Bayer? Ani XTRANS neujel ostatnim APS-C systemum (Nikon D500, Pentax KP), natoz pak FF systemum.
foto1977 píše:Pánové dovolím si na chvíli přerušit vaši "žabo-myší válku"
a položím pár dotazů ohledně mé nové X-T30+18-55:
1/ někde jsem četl, že nový FW řeší to nechtěné mačkání tlačítka Q.
Dá se to někde v menu nějak nastavit aby se to při každém nechtěném doteku neotevíralo?
Nebo když mám poslední FW tak už je to takhle "opraveno"???
2/ jsem z nikonu i lumixe zvyklý fotit z 99% v režimu priority clony (A), dá se na ty rolery namapovat aby přední volil ISO, zadní volil clonu a zmáčknutí zadního (popř. předního) volilo kompenzaci expozice?
Takhle jsem na to zvyklý, ale nějak to nedokážu namapovat. Ta volba clony na prstenci objektivu mi vůbec nevyhovuje.
Předem děkuji za případné rady jak na to, díky.
p.s. ta ergonomie je fakt na prd, obzvlášť s 18-55mm, už se těším až mi dorazí přídavný grip.
The firmware update Ver.1.10 from Ver.1.01 incorporates the following issues:
Improvement of Q (quick menu) button operability
To avoid accidentally pressing the Q (quick) menu, the button has changed to one of Fn(function) buttons. This will allow customers to disable the Q button function and also to allocate the Q (quick) menu to a different Fn button.
Allien driver píše:aby bolo jasné, mňa pobavilo to, akou formou (screenshots) pemar prezentoval výsledky. Prišlo mi veľmi zábavné. Pemar daj odkaz na stiahnutie Fuji raw dscf0021.raf, pozriem sa niekedy na to.
Na prvý pohľad vidieť, že raw fuji je podexponovaný
kultus píše:. Zde je rozdil mezi FF a APSC IMHO evidentni a ani srovnani expozici nic nemeni.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků