Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Dolgor píše:Ustrnul jsem prozatím u X-T2 (stejná generace elektroniky jako X-E3) a připadá mi to celkem fajn, nebrzdí mě v tom, co fotím (ačkoli moje Z6ka je úplně jinde ...
Allien driver píše:jasné Dolgor, beriem tvoje argumenty. Mňa často pobaví na cestách, keď za mnou niekto machruje drahým BMW, ktoré je niekde inde, počkám si na nejaké zákruty nap. Baba na SK a tak teraz ukáž čo je v tebe, nestačí len nadúpané auto, ale treba mať aj v hlave a rukách. Skoro vždy po zákrutách ostanú takí skromnučkí a aj keď je pred nami rovinka a ja spomalím, poslušne idú za mnou. Musím vyhodiť smerovku aby ma predbehli.
Podobne je to aj s foťákmi Dolgor. Nemusí byť foťák niekde inde (a hlavne cenou), aby sa ním dali urobiť poronateľné výstupy. Veľa záleží na ume a zručnosti....
milann88 píše:Musim rict, ze tendencnejsi porovnani/zhodnoceni jsem dlouho nevidel, tohle ma aspon do naznaku objektivity hodne daleko : )).
Predne brat cenu na eglobalu, kdy je tam po omezeny cas vybehovy model za slusnou cenu, jako vhodny udaj pro porovnani je minimalne diskutabilni, kdyz uz, tak bych kouknul na tuzemske ceny.
Porovnat X-E3 a Z6 je dost zvlastni, protoze to jsou fotoaparaty uplne jine kategorie, ta Fujina je nizsi kategorie, kde je kladen i duraz na velikost a vahu. Z toho plynou nektetera reseni jako vynechani utesneni nebo absence poradneho gripu na drzeni, proto by davalo smysl porovnavat s vyssi radou Fuji, aby to vubec davalo smysl. Zkuste si X-E3 s vetsim objektivem a Z6 s vetsim objektivem, ten rozdil v drzeni bude tak vyrazny, ze i kdyby vsechno ostatni bylo stejne, tak pro cloveka, co foti s vetsimi skly, tak ma smysl si priplatit.
Stabilizator v nekterych situacich opravdu pomuze k lepsi kvalite fotografii, ve spatnych svetelnych podminkach muzete na nizsi isa, muzete vyuzivat delsich casu pro zdurazneni pohybu, pomoc pri pannigu ve sport modu, pomoc ve videu, kdyz s sebou zadny stabilizator nemate atp., blesk neni nahrada ani trochu, zabiji atmosferu, to ze vy nefotite ve spatnych svetelnych podminkach, neznamena, ze nikdo. Navic se ten stabilizator hodi s dlouhymi skly i kdyz neni tak spatne svetlo.
Ano plati, ze vetsi snimac ma adekvatne lepsi vystup, pokud jsou cipy stejne generaci a nejedna se o nejaky recyklovany cip, jako to delal drive Canon. Otazka je, zda ta kvalita navic je pro vas prinosem, v nekterych situacich bude rozdil maly. To ze se jevi obraz z Fujin vice ostry je do znacne miry zpusobeno rozdilnym pristupem ke zpracovani obrazu do rawu i jpegu i bez trech vykricniku. DOF nebudete vzdy schopny dohnat, na Fuji k vetsi casti svetelnych objektivu na FF vubec neni ekvivalnet, zalezi na prioritach.
Elektronicka zaverka do 1/32000, pouzil jste ji nekdy? Nebo vam tuto hodnotu jenom vyplivnul nejaky porovnavac? Nikon toto kompenzuje pro extra svetelna skla isem rozsiritelnym pod zakladni hodnotu, to ma podstatne sirsi vyuziti nez ten extra rychly cas.
EVF s vyssim rozlisenim je opravdu citelna vyhoda pro nekoho, kdo treba vyuziva manualni objektivy, navic je to prijemnjsi na koukani do hledacku, tady preci neni o cem.
Vyklopny displej je na Z6 dostatecne tuhy, aby se nejak nepohyboval, kdo ho nechce vyuzivat, nemusi, ale to ze je vyhoda mit, to je preci fajn, nebo ne?
Co se tyka rychlosti stahovani, jak muzete porovnavat kartu vs kabel, tak porovnejte v obou pripadech kartu, XQD bude urcite rychlejsi.
Video ze Z6 je vyrazne lepsi ne z te Fujiny, tomu verte
Ocividne nejste cilovy uzivatel vyssi tridy fotoaparatu, to se neda nic delat, i lowend si najde zakaznika, ale takove porovnani dela Fuji tak akorat medvedi sluzbu. Vzdyt neni prekvapeni, ze nasobne drazsi fotoaparat, ktery je urcen pro narocnejsi zakazniky bude asi lepsi, popirat to timto zpusobem je dost zvlastni.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků