Fujifilm X a GFX

Diskuse o přístrojích s výměnnými objektivy bez zrcátka

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Fidko 28. 9. 2017 08:59

S moznostou gripu samozrejme pocitam, ale uprimne, vyzeraju na moj vkus dost ohavne. Teda, nechcem aby to vyzeralo ako vyhovorka, ale nieco take by som si na na X-T1/2 nedal. Tie fotaky obzvlast v striebornej verzii su subjektovne mozno najkrajsie fotaky ake kto kedy vyrobil :) Skor by ma mozno zaujimali skusenosti majitelov s touto kombinaciou a bez gripu.

Co sa TC-1.4 tyka, s touto moznostou samozrejme pocitam, ale rovnako tak s nou pocitam aj u Olympusu. A bez TC na Olympuse by som bol vystupom cca na tom istom.

V kazdom pripade, menit system zrejme nebudem uz len preto, ze je pre mna poslednu dobu dost tazke vobec sa dokopat fotit, ale osobne si myslim, ze 4/3 system skor ci neskor dopadne ako 4/3 system (vidim dost ludi prechadzat z Olyho na Fuji, vynimocnejsie na SONY) a myslim, ze sa na tom z dlhodobeho hladiska vela nezmeni. Snad len ak by prisli s tymi organickymi snimacmi :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod wikxzen 28. 9. 2017 09:08

Tak mi pak uniká smysl tvého přemítání ohledně držení XT-1/2, když stejně zůstaneš na jiném systému. Ty se prostě nudíš a nefotíš. :D
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 9. 2017 09:54

Mně ty malý gripy nevadí a byl bych docela nerad, kdyby se výrobci crop bezzrcátek rozhodli plně následovat ergonomii DSLR s velkým tělem a gripem. Mirrorrless by pak přišly o část svojí atraktivity, která se skrývá v jejich velikosti. Ale já se na to dívám jako ten, který má FF DSLR a nehodlá se jí vzdát a který má bezzrcátko jako cestovní řešení nebo řešení pro situace, kdy nechce být za blba s velkým.
Nicméně gripy teda někdy používám. Na X-E1 jsem měl originální, který je lehoučký a výrazně zlepší úchop. Na X-T10 mám kovový, který mě štve svou hmotností, ale beru ho na hory a krajinu, protože má výřez k dvířkům baterie a profil pro upevnění na stativ. Muset odšroubovávat rychloupínací destičku při každý výměně karty nebo baterky, z toho by mě jeblo.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 28. 9. 2017 10:56

wikxzen píše:Tak mi pak uniká smysl tvého přemítání ohledně držení XT-1/2, když stejně zůstaneš na jiném systému. Ty se prostě nudíš a nefotíš. :D

Zmysel je ten, ze ja nepisem o zmene systemu, ale o dovode preco som sa rozhodol pre system iny :-) Ze nefotim som napisal tiez , nic nove si neobjavil. Mozno by stacilo pozornejsie citat :-)

Dolgor, ja v podstate suhlasim, ale tiez si nemyslim, ze by kazdy mirrorless musel byt nevyhnutne maly. Vacsie objektivy si pytaju vacsie telo a grip a niektore zanre zase pphodlnejsie ovladanie, co casto tiez suvisi s velkostou. Pride mi ok, aby kazda znacka mala nieco podobne v ponuke.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 9. 2017 11:26

Ono to asi prijde, az mirrorrless systemy dospeji. Budou tam kompaktni tela ala X-T2, Sony A7/9 a pak ogripovany s poradnymi cudliky ala 1ckova rada Canonu. Jenom to pak muze skoncit umelym orezavanim nizsich rad tel, jak to vidime u C a N zrcadlovek.

Ale jak rikam, jsem rad, ze se zatim drzi velikostne pri zemi. Sice je jasny, ze kdyz jdu v zime fotit s X-T10, neni to zadnej bezva zazitek. Kovovy telo s tenouckym pogumovanim studi i pres rukavice a v rukavicich se neda ani poradne ovladat, omylem si prepinam kde co, a to nemluvim o mode vyuzivani displeje pro volbu AF bodu, rezimu foceni atd., to je videt, ze navrhari v zivote nebyli, kde je zima a mysli si, ze si fotaky kupuji jenom frikulini z mesta na foceni v kavarne. Stredne velka DSLR jako D750 je uplne v pohode i v techto situacich, ale kdyby to bezzrcatko nebylo mensi nez D750 nebo APSC DSLR, tak nemam duvod vubec o bezzrcadlovce uvazovat. Nic bych tim neziskal.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 28. 9. 2017 12:09

CSC ma podla mna viac vyhod, nez len kompaktnost, ale stale su tu iste nevyhody. Ale v buducnosti sa zrejme vyriesia a nebude dovod kupovat zrkadlovku. Dnes sa stale par dost dobrych dovodov najde :)
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bob222 28. 9. 2017 13:57

Osobne grip za problém nepovažujem. Okrem pancake je vždy menší jak sklo. Napríklad sony to zvláda aj u pidi tiel.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 29. 9. 2017 06:26

Zase ja chapem a som naozaj rad, ze existuju aj bezgripove fotaky. Urcite je to skladnejsie, pretoze si ich mozes "rozlozit", cize strcis fotak do jedneho vrecka a sklo do druheho. Nieco s velkostou E-M1 uz do vrecka nedas. Su navyse pomerne lacne, takze vacsina majitelov vacsich skiel si ich moze dovolit ako druhe telo na hranie. Nestoji to vela a nejake skla k tomu uz ma. Ale pre iste pouzitie a iste objektivy proste potrebujes velke telo.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 29. 9. 2017 10:52

Tyhle flamewars tu byly, když měl FF jenom Canon a jeho fanboys prorokovali zkázu všem ostatním. Dneska je vidět, že pravdu neměli. Rozlišení není problém, DR není problém, šum není problém. Naprostá většina fotoprodukce se dá zvládnout i na menší formáty. Nicméně FF má pořád výhodu ve velkém výběru zajímavých objektivů se specifickým výstupem.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fidko 29. 9. 2017 10:58

APS-C je dnes podla mna uplne v pohode pokial pren znacka vyraba dostatocne mnozstvo kvalitnych objektivov. Mne osobne sice nijak zvlast nevadi vlacit aj FF verzie nasadene na APS-C (u takej 70-200 som za to dokonca vdacny), ale je zase pravda, ze clovek si potom dost priplaca aj ked by nemusel. Fuji ma cely system postaveny na APS-C a cele to ma dostatocne pokryte sklami, takze tam by som vobec ziadny problem nevidel.
Fidko
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 3. 10. 2017 18:10

MY THOUGHTS ON SHOOTING FUJI: SIDE BY SIDE WITH CANON AND A FUJI PRESET
https://www.lukaskorynta.com/blog/fuji-review-preset
ondrasheq
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 4. 10. 2017 09:09

"Bayeristé" se jistě zaradují... avšak zatím je to jen povídačka. Entry model X-T100 (hotový Terminátor).
http://www.fujirumors.com/fujifilm-now- ... lm-x-t100/
http://www.fujirumors.com/?s=X-T100
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod qwerts 5. 10. 2017 21:07

Tak ty nejnizsi modely meli vzdycky bayera...
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 6. 10. 2017 07:29

A tiež ten najvyšší.
Roman_Skamene
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka